Тен за дълго време

Запазете своя бронзов загар и след последния ден на плажа

Тен за дълго време

Лятото е кратко и минава бързо, а "последствията" от него са две – тен и спомени. И за разлика от спомените, които остават завинаги в нашето съзнание, тенът изчезва още преди да сме свикнали с мисълта, че вече не сме на плажа. Открихме няколко начина да запазите своя шоколадов загар за по-дълго време. За целта може да разчитате на:

 

Хранителен режим

Консумирайте храни, които съдържат голямо количество от витамините Е, А и С. Те са мощни антиоксиданти и неутрализират вредното влияние на ултравиолетовите лъчи. Също така подпомагат и запазването на тена.

 

Витамин Е регулира разпределението на мазнините и водата в организма, като това осигурява правилното функциониране на мускулната и нервната система.

Храни: житни зародиши, растителните масла, листни зеленчуци, бадеми, орехи.

 

Витамин А осигурява добро зрение, има влияние при растежа и развитието на целия организъм, укрепва кожата.

Храни от животински произход: черен дроб, масло, жълтък от яйце, мляко, рибено масло.

Под формата на каротин – кайсии, шипки, сливи, касис, моркови, червени чушки, домати, спанак, тиквички.

Витамин С действа общоукрепващо и имуностимулиращо.

Храни: цитрусови плодове, шипки, касис, ягоди, пипер, магданоз, коприва, спанак.


Хидратиране на кожата

Започнете още в дните, в които стоите по-дълго на слънце. Вечер задължително нанасяйте лосион за след плаж. Този тип козметика обикновено съдържа Алое Вера, пантенол и глицерин. С употребата на хидратираща козметика, ще успокоите кожата си, и тя ще бъде готова за парещите слънчеви лъчи и на следващия ден.
Като се върнете вкъщи, продължете методично да хидратирате цялото си тяло. Избягвайте поне месец след последния ден на плажа да си рпавите пилинг или избелване – това веднага ще свали тена ви. Може да използвате солариум само за поддържане на тена – до 10 минути седмично, но не наведнъж.

Бронзовият загар е синоним на сексапил, но и със светла кожа също може да изглеждате зашеметяващо. Просто бъдете уверени в себе си!

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.07.2011|17:15
Освен че трябва да положим усилия, ако искаме тенът ни да се задържи за по-дълго, трябва преди това да се постараем той да бъде придобит по най-здравословния за кожата ни начин. Слънцето всяка година става все по-силно и това увеличава риска от рак на кожата. Колкото по-висок фактор бъде слънцезащитният ни лосион, толкова по-защитени ще бъдем. От всичко най-важно е да бъдем здрави, а след това красиви.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay