Усещане за жена, не за блондинка

Кой превърна образа на русокоска в едрогърдеста хубавица без цели в живота

Усещане за жена, не за блондинка

Първото предложение, което ми предлага чичо Google, когато напиша "вицове" е "за блондинки". Горките те, мисля си. 307 000 резултата, които се опитват всячески да изкривят и изградят един смехотворен образ на русата жена. По един повърхностен начин, уповавайки се на силата на хумора, златокоските са преврънати от обществото в синоним на глуповати създания, които просто обитават нашата реалност и изтърсват глупост след глупост. И то безпричинно.

Блондинките се усмихвали, когато има светкавици, защото си мислели че ги снимат. Когато видели бананова кора знаели, че отново ще паднат, а някои от тях обитавали дъното на океана, защото очаквали да срещнат Леонардо ди Каприо.

Мисля си, че външният вид никога не е бил по-решаващ. А оттам веднага ме навежда на мисълта в колко ограничен свят живеем. Ограничен, като малка стая с четири стени. И засега е толкова тясно и безнадеждно, че дори и прозорци ни липсват. Тази липса на чист въздух и разумен поглед е превърнала обществото в критикуващи същества, които обичат да лепват етикети насам и натам според външния вид.

Днес по презумпция блондинките са глупави. Те нямат място на шефските позиции, нито на отговорните работни места. Сякаш от нищото се е зародила една изкуствена представа за тях, която обаче по кофти начин контролира съдбата им. При запознанство с блондинка, съвременният човек подсъзнателно я осъжда на глупава. Кукла Барби, с нищожни цели и липса на каквито и да било умения. Доста тесногръдо. Уж обществото трябва да подкрепя всички, без да разделя хората според външните им белези, но уви, това правило по никакъв начин не важи за представата за русокоските. Мисля си обаче, че преди всичко всички ние сме от една порода - жени, а цветът на "козината" ни със сигурност не е нищо повече от външен белег.

Русо и глупаво вървят ръка за ръка, шепнат "модерните" разбирания. А повърхностни и безхарактерни са най-задължителните характеристики на блондинката. Оттам идва и вечната секс асоциация. Безброй думи са изговорени и относно предпочитанията на мъжете. Сякаш жените забравиха, че точно въпросните мъже се захласват по уверени и открити жени, а въпросната увереност се заражда от самоуважението. Нали ако ние не се харесваме сами, никой друг няма да го направи. Така че, дами, с шоколадов нюанс или пепеляв отенък, на никой не му пука толкова
с какъв цвят е косата ви, колкото на вас самите. Мъжете си падат по вашата самоувереност. Не по нюанса, които сте избрали.

Нека вземем за пример американския секссимвол Мерилин Монро. Красивите коси от злато. Но тя не печели своята слава на секс икона с тях. Прави го заради своята дързост и умението да бъде скандална. Тя знае как да бъде истинска жена, да манипулира и използва силата ѝ, дадена от Бог. Блондинките, които познавам аз, не са нито глупави, нито наивни, и в никакъв случай не са безмозъчни Барби играчки. Те са самоуверени и дръзки, точно като Монро. Знаят как да живеят и го правят по най-добрия начин, по който могат. И да,  блондинки са, и не им пука особено. Точно там е смисълът - да бъдеш каквато искаш, както искаш и когато искаш.

Попаднах на цитат на Пшекруй, който гласи: "Блондинката е смес от брюнетка с перхидрол." Освен ако не е естествена блондинка, добавям.

Писано от брюнетка.

 

 

130 15
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 30.10.2011|12:15
Искам да отговоря на въпроса, защо всички блондинки в днешно време се смятат за глупави, без цели в живота, "леки" жени или нещо от сорта. Това е защото вече почти всяко момиче, което ще срещнеш на улицата е изрусено, с ултра-тежък грим, "облечено" като за магистралата; качва си доста "лични" снимки в интернет, като се радва на своите "обожатели", които, разбира се, ги интересува само как да стигнат до леглото ѝ и оттам нататък, тя вече не е интересна. Дори да има някакъв потенциал, го тъпче и малко по малко проваля живота си. Суети се, бяга от училище, чуди се какво да си направи, за да е по-интересна и т.н. Много от жените също избират да се изрусят, като мислят, че така ще бъдат по-желани, което всъщност не ги прави такива, а кара хората да ги смятат за глупави. Аз лично не харесвам русите коси, въпреки че на някои жени/момичета наистина им отиват. Държа да отбележа, че макар и момичетата, които ходят по улицата като "магистрални феи" не винаги са руси, въпреки че са си обгорили косите по всевъзможни начини, боядисали са ги безброй пъти и непременно са ги топирали и са се направили на прословутите "вафлички" или с някоя от другите "изтъркани" прически. Понякога като ходя по улицата, сякаш виждам клонинги около мен. Нали все пак жената трябва да бъде индивидуална, загадъчна, самоуверена и естествена. Не казвам, че аз не слагам грим, но единственото, което слагам е спирала и гланц за устни. Разбира се, че се поддържам и се грижа за себе си, но това е различно. Не смятам, че това едно младо, хубаво момиче почти да не си остави вежди, да си унищожи и да си боядиса косата и да се гримира тежко в ежедневието си, е някакъв вид поддръжка. По-скоро обратното, бих казала. Но все пак се радвам, че срещам и момичета като мен - по-естествени, хубаво облечени, леко гримирани, с естествени коси и леки/хубави прически, поддържани и самоуверени. Защо ли много от момичетата смятат, че като са "леки" и се направят на нещо, което не са, ще ги харесват повече? Защо ли се суетят и не могат да се приемат такива, каквито са? Защо се променят в такава светлина, това ли искат наистина?
7
Не е посочен 18.10.2011|14:50
Не може всички блондинки да бъдат сложени под общ знаменател. Има толкова много изрусени момичета, на които страшно им отива, да не говорим, че на повечето почти не им личи, че това не е естественият им цвят, а в същото време си имат достатъчно акъл и разум в главата. По принцип тенденцията към блондинките изхожда от това, че преди те бяха по-харесвани по простата причина, че боите за коса не са били популярни и рядко се е срещало момиче с руси коси. Слава богу, че днес козметичната индустрия е толкова напред и всяка жена има право да избира и експериментира в косата си. Аз съм ЗА това човек да прави каквото му харесва. Тъпо и ограничено е да наречеш к**** една жена, защото с красиво лице и коса.
6
Не е посочен 23.09.2011|01:52
Lol, it's OK, there there ;-)
5
Не е посочен 13.09.2011|23:30
Ех, момиче, като ти гледам правописа и разсъжденията ти надминаваш по всички точки "блондинките". Аз съм естествена блондинка и никога не съм се притеснявала от това. Напротив!!! Е, забавни са вицовете :-)))))
4
Не е посочен 13.09.2011|14:02
Само да кажа- във всяка шега има поне капка истина!
3
Не е посочен 12.09.2011|14:48
то т'ва знаци, то т'ва правопис, евала! отдавна не бях виждала толкова грамотен коментар
2
Не е посочен 12.09.2011|14:11
6tom se e izrosila zna4i ima za kvo da q obijdat i ima drygo 4ovek sam sebe si pravi takuv kakuvto e sami sa si vinavni i az sum jena no ne bih se boqdisala rusa 6tot tui e kurvenski fason i si ostane zavinagi dokato si4ki izvezni folk kurvi za rusi rusite si ostanat tupi
1
Не е посочен 12.09.2011|14:10
Аз също познавам много жени блондинки, които пък са на шефски позиции и са много интелигентни жени. Всички тези приказки за тях са само митове и това всички го знаем, но все пак на много хора им е забавно да се шегуват с тях. :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay