Кампания „Зонта казва НЕ на насилието над жени“ на Зонта клуб - Пловдив

Кампания „Зонта казва НЕ на насилието над жени“ на Зонта клуб - Пловдив

Зонта клуб Пловдив започва ежегодната си 16-дневна кампания на активност против насилието над жени.

"ЗОНТА казва НЕ на насилието над жени" ("Zonta says NO to violence against women") е кампания на Zonta International, стартирала през 2012 г., която цели да повиши осведомеността и да засили действията против насилието над жените и момичетата по света чрез акции и дейности на клубове от всички дискрити и чрез връзката на Zonta с ООН.

Кампанията започва на  25 ноември - Международния ден за елиминиране на насилието над жени и продължава до 10 декември - Международният ден за правата на човека.

Откриването на кампанията е на 25 ноември 2021 г. от 13.00 часа в специално изграден брандиран павилион на площад "Стефан Стамболов" 1 пред Община – Пловдив, в присъствието на представители на Общината  и медии. В продължение на 2 дни - 25 и 26 ноември - от павилиона членовете на клуба съвместно с фондация ДА ще раздават на минувачите листовки, брошури и балони с послания против насилието над жени с цел повишаване на осведомеността и превенция, както и ще разясняват възможностите за реагиране при ситуация на насилие. Материали по темата ще се излъчват на монитори.

На 25 ноември в оранжево ще бъдат осветени знакови сгради в Пловдив – Акведукта на Бунарджика, Римски стадион, Община Пловдив, а през цялата кампания на фасадата на ДК "Борис Христов" ще се прожектира светещ надпис "ЗОНТА казва НЕ на насилието".

През целия период на кампанията основни линии на градския транспорт в Пловдив ще бъдат облепени със стикери "ЗОНТА казва НЕ" и с информация къде може да се потърси помощ в ситуация на насилие.

Записан е видеоклип с млади хора от Z-клуб и няколко рок банди, които отправят своето послание "Не на насилието". Същият ще бъде популяризиран сред учениците в пловдивски гимназии, в електронните медии и дигиталното пространство.

Всеки ден от 16-те дни, в електронните медии и дигиталното пространство ще се публикуват материали, свързани с насилието над жени.

Закриването на кампанията  е на 10 декември 2021 г. - Международен ден за правата на човека – с голям концерт на млади рок групи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay