Кардинални знаци: Кои са четирите зодии, които управляват зодиака

Кардинални знаци: Кои са четирите зодии, които управляват зодиака

Вашият основен (или слънчев) зодиакален знак е този, който се определя от вашия рожден ден и този, който казвате на хората, когато ви питат: "Коя зодия си?". Вашата рождена (натална) карта съдържа много повече от вашия слънчев знак. Имате и асцендент, и различно разположение на планетите, според деня и часа на раждането ви. В зодиака има 12 знака и астролозите ги разделят по различни начини. Всеки от тях има елемент - огън, вода, земя и въздух.

В астрологията знаците също се разделят на три различни качества - кардинални, фиксирани и променливи. Те се наричат ​​модалности. Четирите кардинални знака са Овен, Рак, Везни и Козирог. Фиксираните знаци са Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а променливите са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Всеки знак в една и съща модалност има различен елемент и обратното. Това означава, че има само един кардинален въздушен знак (Везни), само един променлив воден знак (Риби), само един фиксиран земен знак (Телец).

Погледнете вашия слънчев знак - каква е неговата модалност? Погледнете цялата си рождена карта - имате ли много планети във фиксирани, кардинални или променливи знаци?

С какво се характеризират кардиналните знаци?

Четирите кардинални знака са Овен, Рак, Везни и Козирог. Овен е огнен знак, Рак е воден знак, Везни е въздушен знак, а Козирог е земен знак. Те съответстват на променящите се сезони и по подходящ начин, всички те са с две ръце "за" иновациите и постоянно опитват нови неща. Когато Слънцето влезе в Овен, пролетта започва в Северното полукълбо; сезонът на Рака съвпада с началото на лятото; Сезонът на Везните бележи началото на есента, а сезонът на Козирога носи зимата.

Кардиналните знаци са двигателите на зодиака. Те не просто мечтаят на широко – те карат нещата да се случват. Те обичат да предприемат действия!  Да, понякога ходовете им са малко егоцентрични, но можете ли да ги вините? Те са вродени лидери и инициатори. Казано по-просто, те се справят с всичко.

Овен

Дати : 21 март до 19 април

Елемент: Огън

Управител: Марс

Ключови думи: страстен, мотивиран, спонтанен, горещ, креативен

Известни личности със зодия Овен: Рийз Уидърспун, Кортни Кардашян, Сара Джесика Паркър, Биг Шон, Марая Кери, Хали Бейли, Лейди Гага, Кристен Стюарт, Ел Фанинг, Фарел, Лил Нас X

Първият знак на зодиака, Овенът е известен като нетърпелив и импулсивен. Ако обаче се вгледате по-задълбочено, ще откриете, че той наистина е трудолюбив ловец, който не приема "не" за отговор. Всъщност те използват своята огнена енергия, управлявана от Марс, за да изгорят цели стени, за да могат да изградят по-нови, по-добри творения. Просто не им пречете!

В сърдечните въпроси Овенът поема инициативата. Ако са влюбени, вероятно ще направят първия ход (и втория, и третия). Те не се нуждаят от насърчение, за да се свържат с вас.

Рак

Дати: 21 юни до 22 юли

Елемент: Вода

Управител: Луната

Ключови думи: Емоционален, чувствителен, домашен, грижовен, грижовен

Известни личности със зодия Рак: Ариана Гранде, Соланж, Селена Гомес, Том Ханкс, Клои Кардашян, Мерил Стрийп, Лана Дел Рей, Том Круз, Кевин Харт, Марго Роби, Приянка Чопра

Раците получават много астрологични клевети. Хората са склонни да мислят, че Ракът е супер емоционален и прекарва цялото си време в плач. И въпреки че може да са нежни и привързани, те също притежават устрем като никой друг.

Раците обичат да използват своите чувства и артистични вибрации, за да създават . Емоциите им ги вдъхновяват. Когато са в най-добрата си форма, те могат да направят шедьоври. Подобно на приливите и отливите в океана, раците обичат да поддържат нещата в ход, независимо дали става въпрос за изкачване по кариерната стълбица или грижа за близките си. Тяхната суматоха никога не спира!

Везни

Дати: 23 септември до 22 октомври

Елемент: Въздух

Управляваща планета: Венера

Ключови думи: Социален, флиртуващ, остроумен, харесващ хората, игрив

Известни личности със зодия Везни: Ким Кардашян, Серина Уилямс, Бела Хадид, Уил Смит, Карди Би, Гуинет Полтроу, Доджа Кет, Дакота Джонсън, Доналд Глоувър, Михаела Коел, Джена Ортега

Везни е единственият зодиакален знак, който не е представен от живо същество, а от предмет (везните). Това означава, че разбирането на чувствата на другите може да бъде малко трудно за този въздушен знак, въпреки че те жадуват за любов. Те използват вибрациите на Венера (тяхната управляваща планета), за да критикуват изкуството, танците, музиката и модата. Всички те живеят за по-хубавите неща в живота.

Добре, в лош ден те могат да бъдат клюкарски настроени и доста безчувствени. Но Везните могат да спечелят обратно приятелите си, като са лоялни, дипломатични, остроумни и хладнокръвни. В любовта Везните ще ви замаят главата, като флиртуват умело и ви карат да се обвържете възможно най-скоро.

Козирог

Дати: 22 декември до 19 януари

Елемент: Земя

Управляваща планета: Сатурн

Ключови думи: Амбициозен, трудолюбив, лоялен, структуриран, организиран, интензивен

Известни личности със зодия Козирог: Тимъти Шаламе, Кейт Мидълтън, Дензъл Уошингтън, Доув Камерън, Реджина Кинг, Кейт Мос, Мишел Обама, Доли Партън

Козирогът не е толкова твърдоглав, колкото си мислите. Те могат да бъдат малко груби понякога, но в основата си те са чувствителни хора, които чувстват емоциите си на изключително дълбоко ниво. Те просто не винаги го показват, защото толкова много защитават своята енергия и граници.

Козирозите имат репутация, че са злобни, но всъщност са най-добри приятели, просто не ги ядосвайте. Нямат търпение за онези, които си губят времето или взимат без да връщат. Козирозите притежават силна енергия на изпълнителен директор, независимо дали управляват собствен бизнес или планират групово пътуване с компанията си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay