6 съвета, които ще превърнат работата от вкъщи в истинско удоволствие

Ето какви правила трябва да спазвате, за да ви върви работата от вкъщи

6 съвета, които ще превърнат работата от вкъщи в истинско удоволствие

Да пътувате всеки ден  към офиса и обратно, да сте постоянно в движение това може да бъде доста изморително и натоварващо. Представете си обаче , че пътят до работата ви се измерва в разстоянието от дивана до хола. Би било страхотно, нали?

Според скорошно проучване, относно глобалните телекомуникационни технологии, 55 % от запитаните са споделили, че ако имат възможност биха сменили работната обстановка. Тоест, да работят от разстояние, а не в офиса. 60 % заявяват, че веднага биха подали оставка заради сегашните си позиции и недоброто заплащане.   В този смисъл, по-голяма част от анкетираните посочват като алтернатива работата от вкъщи.

Да работите от дома си  е предизвикателство.  Изглежда това е най-желаната професия.  Разбира се, от финансова гледна точка излиза най-изгодно -  не даваш пари за транспорт.  И ги няма зорките погледи от офиса, които непрестанно те следят. Зад иначе свежата идея за работа от вкъщи, се крие едно коварство. Дистанционната работа може да повлияе сериозно на вашия социален живот. С оглед на това, ви предлагаме шест хитрини, с които да вършите работата от дома си възможно най-добре, за да не ви застигне проклятието на загърбения социален живот.

1. Не работете където и да е
Създаването на работно място, което да работи за вас, е ключът към добрите резултати. Променете стайната температура, променете цвета на стаята и осветлението.  Аранжирайте по екстравагантен начин. Създайте настроение. Вмъкнете нещо, което  е вдъхновяващо и повишава концентрацията ви, а не нещо , което отвлича вниманието ви.

6 съвета, които ще превърнат работата от вкъщи в истинско удоволствие

2. Бъдете "достъпни"
Не си мислете, че оправданието "нямах интернет” ще мине за достоверно във века на технологиите.  С подходящите джаджи и технологии в телефона, лаптопа и таблета  ви,  можете  да бъдете откривани по всяко време.  Направете така, че времето да работи за вас. Така ще можете да се трудите  от всяко едно място и то без проблем.  А хората ще ви откриват винаги.

3. Вземете най-подходящата техника
От подходящия хардуер ( лаптопи, телефони и зарядни устройства),  до най-добрите приложения, за да поддържате връзка със  Skype, Slack и Viber.  Уверете се, че имате всичко необходимо, преди да започнете работа от дома си. Качеството преди всичко - това трябва да бъде вашата максима.

4. Грижете се за здравето си
Липсата на чист въздух и движение, както и неправилното хранене, може да нарушат здравето ви, което автоматично ви отдалечава от целта. Това важи за всяка работа! Не пренебрегвайте здравето си. Винаги, когато имате възможност за разходка -  правете я.  Опитвайте се да се движите във всеки свободен момент и да се хранете здравословно.  Ще имате по-добри резултати в работата.

6 съвета, които ще превърнат работата от вкъщи в истинско удоволствие

5. Почивайте си
С работата от вкъщи понякога е трудно да се запази връзката на работника с работата му на работното място. Все пак не забравяйте, че можете да се възползвате от почивка по всяко едно време, в което почувствате нужда.  Разтоварването, макар и за кратко, се отразява ползотворно на работата.

6. Дисциплина е важна
Много важно  условие за работата ви  е да не забравяте да бъдете дисциплинирани. Мисълта, че сте си у дома не бива да ви отпуска и да вършите задачите си през пръсти.  

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay