Новата Анна Каренина

Актрисата Кийра Найтли ще се превъплъти в руската героиня

За пореден път класическата творба "Анна Каренина" ще бъде пресъздадена на голям екран. Този път в ролята на главната героиня ще влезе британската актриса Кийра Найтли. Тя вече усилено се подготвя за нелеката задача, защото снимките на лентата започват след около седмица.

Друг британец, Джуд Лоу, ще партнира на Найтли на снимачната площадка. Той ще пресъздаде образа на Алексей Каренин, а "третото колело", Вронски, ще бъде актьорът Арън Джонсън.

Автор на сценария е носителят на "Оскар" Том Стопард, а режисьор на вълнуващата любовна история е Джо Райт.

"Анна Каренина" от Лев Толстой е творба, която може да бъде назована по множество и различни начини. Едни я определят като "тежка" за четене, други я наричат "увлекателна и интересна", за трети е просто "класическа".

Истината е, че книгата попада сред най-сериозните в цялата литература изобщо. Авторът майсторски описва любовта, като най-силното и неконтролируемо чувство, което е в състояние да промени не една и две човешки съдби.

Кийра Найтли ще трябва да пресъздаде драматичната участ на Анна Каренина, която не може да се пребори с чувствата си и да овладее обичта си към по-младия от нея граф Вронски. В името на любовта тя се отказва от всички морални норми, но присъдата е жестока - съпругът ѝ, Алексей Каренин, ѝ забранява да вижда сина им, а обществото ѝ обръща гръб. Любовни триъгълници, социални проблеми и трагичен финал, всичко това, подплътено от дълбок психологизъм - така, накратко, може да бъде описан романът на Толстой.

Произведенията на руски автори са признати за едни от най-великите на всички времена. "Война и мир", "Престъпление и наказание", "Лолита" са се превърнали в устойчиви словосъчетания, чиято актуалност важи и до днес.

С нетърпение очакваме екранизацията на класическия литературен шедьовър. Не ни напуска и надеждата, че лентата ще съхрани достоверността и драматизма на романа, без излишни специални ефекти и "подобрения".

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay