Първо работата, после удоволствието

Twitter или Facebook за бизнеса ни

Първо работата, после удоволствието

Нямаше как. Дали е било ясно за някои, че ще се случи, не знаем. Със сигурност ще се намери някой, който да дойде и да каже: " Аз си знаех, че ще стане така!".

 

Става дума за Facebook и Twitter. Всъщност предимно за Facebook, тъй като е по-застъпен, поне в България. Застъпен дори е неуместна дума в този случай. Facebook не е застъпен, а обратното. Той ни застъпи нас и сега всички сме под неговата опека. Млади и стари.

 

За добро или за лошо, този своеобразен портал на приятелството, спомените, кавгите и сдобряванията се превърна в една неразривна част от всеки наш ден. И колкото и някои да се прави на интересен и да казва, че не прибягва към услугите на "справочника на мислите и лицата ни" е повече от сигурно, че това е просто отрицание и всяка първа глътка кафе сутрин е съпроводена от натискането на бутона "Like”. И нека му припомним, на онзи който не влиза във Facebook, че като хареса нещо всички виждаме, че го е харесал. Това е красотата на Facebook – няма тайни. Толкова откровен и истински. Според мен никога не би ни излъгал.

 

Така или иначе тези неща всички ги знаем. Въпросът е друг. Дали Facebook не би могъл да има и друго приложение, различно от това само за забавление. Всъщност това не седи и като въпрос. Ясно е, че това видимо малко пространство, всъщност е един чудесен партньор в бизнеса на много хора.

 

Някъде четох въпроси на различни хора, които притежават малък бизнес. Питаха дали е по-добре да се фокусират върху Facebook или Twitter.

 

Ако трябваше да избера 2 социални мрежи, които да подпомагат на бизнеса ми - това щяха да са именно те. Ако трябваше обаче да избера само една от тях - то това щеше да е твърдо Facebook. Моят скромен опит и наблюдения показват, че Facebook привлича много по-голяма и разнообразна аудитория.

 

Ако вече не сте, ви препоръчваме да си направите бизнес страница във Facebook незабавно. Страницата трябва да е отделна от личната ви. Поканете всичките си приятели и ги помолете да предложат вашата страница на техните приятели. Така ще създадете домино ефект.

 

За малък бизнес, особено ако продавате нещо, което вие правите, този домино ефект може да бъде безценен помощник. Най-хубавото на социалната мрежа в тази ситуация е, че когато някой хареса нещо ваше - снимка или друго или просто влезе в страницата ви, неговите приятели виждат това. Без никакви усилия от ваша страна, вие отново предизвиквате домино ефект.

Няма да правим крайни заключения и коментари относно Facebook и масовата му употреба и дали това е правилно или не. Крайно заключение може обаче да се прави относно употребата на социалната мрежа като бизнес "партньор" - и ние сме твърдо ЗА!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay