"Социалната мрежа" с четири награди „Изборът на критиците“

"Социалната мрежа - носител на 4 награди

"Социалната мрежа" с четири награди „Изборът на критиците“

Филмът "Социалната мрежа" за създаването на Facebook спечели наградата "Изборът на критиците" за най-добър филм, както и отличията в още три водещи категории, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

 

На церемония, състояла се късно в петък вечерта в зала Холивуд паладиум, Асоциацията на кинокритиците, обединяваща 250 кинокритици от САЩ и Канада, връчи за 16-и път престижните си отличия.

 

"Социалната мрежа" спечели и в категорията за режисура на Дейвид Финчър, за адаптиран сценарий на Арън Соркин и за най-добра филмова музика на композиторите Трент Ризнър и Атикъс Рос.

 

Наградата за най-добра мъжка роля получи Колин Фърт за "Речта на краля". Колежката му Натали Портман грабна отличието за най-добра женска роля за "Черният лебед".

 

Боксьорската драма "Боецът" получи три награди - за поддържащ актьор на Крисчън Бейл, за поддържаща актриса на Мелиса Лио и за актьорски състав.

 

От цифрова гледна точка най-много награди спечели "Генезис" на Кистофър Нолан - общо 6, но те бяха в техническите категории - операторско майсторство, сценография, монтаж, визуални ефекти, звук и най-добър екшън филм.

 

За най-добра изгряваща звезда беше определена Хайли Стейнфийлд за ролята й в лентата на братя Коен "Истински подарък". "Играта на играчките 3" беше отличена за най-добра анимация.

 

"Социалната мрежа" вече получи престижните отличия на гилдиите на критиците на Ню Йорк, Лос Анджелис и на Националното дружество на филмовите критици на САЩ.

 

Филмът има и 6 номинации за Златен глобус, които ще бъдат връчени в неделя в Лос Анджелис.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay