Български късометражен филм ще се бори за награда в Лондон

60 секунди българско кино в Лондон

Български късометражен филм ще се бори за награда в Лондон

Българският победител в конкурса Done In Sixty Seconds е филмът "Валкирия" с автори Мариан и Антон Георгиеви. Условието беше всички участници да изберат популярен филм и да заснемат своя версия с продължителност точно 60 секунди.


Васил Василев – Зуека, Димитър Коцев – Шошо, Стефан Китанов – Кита и журналистите Драгомир Симеонов и Никола Шахпазов избраха финалиста между 48 участници в конкурса.

 

"Валкирия" ще се състезава с още девет финалисти от Англия, Ирландия, Русия, Украйна, Казахстан, Турция, Чили, Холандия и Швеция на ежегодните Jameson Empire награди през месец март. Събитието е организирано от най-престижното кино списание в Европа – Empire Magazine.

 

Българското жури присъди и други пет приза. Филмът "Разяреният бик" бе отличен в категориите Операторско майсторство и Актьорска игра, 60-секундният кавър на "Трон" грабна статуетките за Специални ефекти и Оригинален сценарий, а "Шоколад" си тръгна с награда за специално присъствие на Jameson Irish Whiskey.

 

Конкурсът Done In Sixty Seconds се провежда за четвърта година в рамките на престижните британски кино награди Jameson Empire Awards. Всеки регионален победител ще замине в Лондон, където ще се проведе финалният етап. Там международно жури, начело с главния редактор на списание Empire – Марк Дайнинг, ще избере петте най-добри филма, които ще получат любителска 3D видео камера и възможността да присъстват на Jameson Empire Awards.

 

Един от тях ще бъде обявен за победител и ще получи статуетка, която ще му бъде връчена от кино знаменитост по време на церемонията по награждаване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay