Български режисьор в холивудска продукция

Явор Гърдев ще работи с някои от най-добрите професионалисти в киното

Български режисьор в холивудска продукция

През последните години българското кино се събуди, оказа се, че е пълно с енергия и започна упорито да заявява позициите си сред българския народ. Някои продукции заминаха в чужбина, но не ни посрамиха, а създадоха добри впечатления у далечния зрител.

Българският режисьор Явор Гърдев направи своя дебют с филма "Дзифт" през 2008 година. Лентата му донесе няколко номинации и награди, сред които приз за най-добър режисьор на Московския международен филмов фестивал, отличие за най-добър български игрален филм на Международния фестивал "София филм фест" и специална награда за най-добра режисура на фестивала "На изток" за централно и източноевропейско кино.

Сега талантливият творец се отправя на презокеанско пътешествие. От американския сайт The Hollywod Reporter научаваме, че именно той ще режисира високобюджетната холивудска продукция "Тезей".

Филмът ще разказва древногръцката легенда за героя и неговата победа на минотавъра, допълва още изданието.

Гърдев ще работи с едни от най-отличените имена в световната филмова индустрия. Продуцентската компания, която ще реализира лентата, е Kalliope Films, а мениджърът ѝ Кира Мадало Сесей е сценарист на митологичната продукция.

Главният дизайнер, който ще "даде живот" на легендарните същества, е Джоузеф Деп - художникът, който създаде аватарите на Джеймс Камерън. Визуалните ефекти пък ще бъдат поверени на Кори Кучон, когото познаваме от втория филм за Спайдърмен.

Все още не е ясно кои ще бъдат актьорите, превъплътили се в древногръцките герои. В момента се провежда кастинг за главната роля на Тезей.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 26.06.2012|17:49
Успял е човекът и трябва да се гордеен с него. В Холивуд много трудно се пробива.
1
Не е посочен 26.06.2012|16:51
Браво на Явор Гърдев, винаги много съм го харесвала!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay