Документалният филм на BBC "Изоставените деца на България" с прожекция в Италия

Филм за нашите изоставени деца гледат в Италия

Документалният филм на BBC "Изоставените деца на България" с прожекция в Италия

Най-омразният на италианската мафия писател и журналист Роберто Савиано ще открие тази вечер петото издание на Международния фестивал на журналистиката в италианския град Перуджа, научаваме от БТА.

 

Авторът на скандалната книга за неаполитанската мафия "Гомор", който от 2006 г. живее под засилена полицейска охрана, ще произнесе лекция: "Дръзваш да се противопоставиш? Ще бъдеш обявен за човек извън закона. Как да разпознаем и спрем машината на калта и клеветата".

 

Лекцията си Савиано ще произнесе в 21 часа местно време в театър "Павоне". Същинската част на фестивала на журналистиката обаче започва утре и ще приключи на 17 април. Фестивалните дни в Перуджа ще бъдат изпълнени с дебати, речи, кръгли маси, интервюта, представяне на книги, работни ателиета, документални филми, конкурси, награждавания и изложби, посветени на журналистиката. Ще се състоят общо 140 прояви и се очаква вПеруджа да дойдат над 300 журналисти и експерти.

 

Сред темите, които ще се дискутират са лъжите и телевизията, журналистическата професия в обхваната от война между наркокартелите страна като Мексико, медиите в Близкия изток, жените, медиите и властта и др.

 

В последния фестивален ден ще се прожектира и документалната лента на Би Би Си "Изоставените деца на България". Това ще е нейна предпремиерна прожекция в Италия.

 

Филмът ще бъде излъчен през есента премиерно по италианския канал 130 Скай. Сред доброволците, участващи в подготовката на фестивала, има и трима българи.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay