Екранни двойки, които нямаха никаква химия помежду си

Екранни двойки, които нямаха никаква химия помежду си

Холивуд ни представи много легендарни екранни романси като тези между Скарлет О’Хара и Рет Бътлър от "Отнесени от вятъра", Джак и Роуз от "Титаник", Джоел Бариш и Клементин Кручински от "Вечното слънце на безупречния ум" и много други. Но не всички актьори са способни да предизвикват наистина силни чувства и да ни карат да вярваме, че обичат екранния си партньор от цялото си сърце. И има няколко причини за това: актьорите биха могли да се мразят в реалния живот, може да не смятат партньорите си за достатъчно привлекателни или просто да са лоши в актьорството. 

Липсата на "химия" между главните герои може да развали цялостното впечатление от филма. Ето няколко екранни двойки, които нямаха никаква химия помежду си:

1. Ана и Алексей (Анна Каренина, 2012)

Кинокритиците подчертават, че между Кийра Найтли и Арън Тейлър-Джонсън липсва страст във филма. Техните чувства трябвало да бъдат толкова интензивни, че да "подгряват" всички около себе си (включително публиката и актьорите), но това не се случило.

2. Дейзи и Джей (Великият Гетсби, 2013)

Елегантният Леонардо Ди Каприо и изисканата Кари Мълиган изглеждат добре заедно. Но във филма тази двойка няма дори една обща запомняща се сцена, която бихме искали да гледаме хиляда пъти (както сцените с Ди Каприо и Кейт Уинслет).

3. Тринити и Нео (Матрицата, 1999–2003)

Колкото и новаторски и философски да са филмите на Уашовски, любовните истории в тях са доста слаби. Не може да се види привързаност между Рийвс и Мос и много фенове са забелязали това. 

4. Мери Джейн и Питър(Спайдърмен, 2002–2007)

Любовната история на Паркър и Уотсън е една от най-силните и най-красивите в комиксите като цяло. Тези двама минават през много препятствия, за да бъдат заедно. Но Тоби Магуайър и Кирстен Дънст не можаха да предадат тези дълбоки и сложни емоции във филмовата трилогия за Спайдърмен. Те приличат повече на добри приятели. Единствената сцена, която се оказа искрена, е когато Питър виси с главата надолу и целува Мери Джейн, но им липсват други запомнящи се моменти.

5. Оуен и Клер (Jurassic World, 2015)

Въпреки факта, че персонажите, изиграни от Крис Прат и Брайс Далас Хауърд, първоначално не се разбираха, в крайна сметка те се влюбиха и станаха двойка. Но създателите на филма не успяха да убедят зрителите в това. Един потребител на Reddit отбеляза: "Тази целувка не би могла да бъде по-неудобна и дървена."

6. Аквамен и Мера (Аквамен, 2018)

Много хора останаха недоволни от този филм от DC. Критикът на списание "Форбс" дори посочи 5 причини за разочарованието си от този филм. Една от тях е липсата на искрени чувства между главните герои, "Исках някаква химия между Мера и Аквамен, но дори на подводната CGI целувка липсваше убеждение."

7. Катнис и Пийта (Игрите на глада, 2012-2015)

Въпреки факта, че във филма участваха талантливи актьори (Дженифър Лорънс е изключителна), по някаква причина те не успяха да покажат никаква химия на екрана. 

8. Рон и Хармаяни (Хари Потър)

Бихте ли се съгласили, че Рупърт Гринт имаше много повече химия с момичето, което играеше Лавандър Браун, отколкото с мис Грейнджър? Сякаш между Хармаяни и Хари имаше много повече химия, отколкото между Хармаяни и Рон. 

9. Денерис и Джон (Игра на тронове)

Разбира се, фактът, че Кит Харингтън (Джон Сноу) и Роуз Лесли (Игрит) се влюбиха един в друг на снимачната площадка, изигра голяма роля тук. Зрителите писаха, че е трудно да се преодолее "химията" между Харингтън и Лесли, особено когато знаете, че това е реално. В същото време актьорът изпитва братска любов към Емилия Кларк. Когато репетирали първата целувка на Джон и Дейнерис, той направил гримаса на лицето си - толкова било необичайно за него да целуне стария си приятел.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay