Имаш 168 часа, за да измислиш, заснемеш, монтираш и предадеш твоя късометражен филм

Късометражно предизвикателство от СинеМафия

Имаш 168 часа, за да измислиш, заснемеш, монтираш и предадеш твоя късометражен филм

За любителите на късометражните филми и особено за онези от тях, които търсят лична изява в тази сфера, имаме добра новина - дойде ред на новото предизвикателство от CineMafia, което ще бъде част от  тазгодишния 15-и "София Филм Фест".

 

Темата на Sofia Short Challenge 3 ще бъде обявена на по чаша вино в четвъртък, 3-и март, от 20.00 ч. в зала Мати'Д, която се намира на втория етаж в кино "Люмиер". Екипите ще разполагат точно със 168 часа т.е. една седмица, за да заснемат, монтират и предадат своите филми. На 10 март от 19.00 до 20.00 ч. във фоайето на "Люмиер" ще се събират готовите за прожекция късометражни творения, а закъснелите няма да бъдат приети.

 

Прожекцията на всички селектирани филми е планирана за 14 март, от 12 ч., отново в кино "Люмиер" (малкото НДК).  Тогава ще научим и решението на журито кои екипи ще бъдат наградени и кои - не. Ще се присъди една награда за анимация и една за игрален филм, а филмите победители ще участват на международни фестивали в рамките на операция "Кино".

 

От Синемафия предупреждават, че филми с обидно, пропагандно и/или дискриминационно съдържание, на расов, религиозен, полов или политически принцип няма да бъдат излъчени. Няма да бъдат допуснати и филми с нецензурен език, както и такива с по-голяма дължина от 4 мин. заедно с надписите.

 

Eкипите имат свободата сами да изберат жанра на своя филм - дали ще е комедия, хорор, драма, фантастика и т.н. Трябва обаче задължително крайният продукт да е във формат Mp4. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay