Какво да гледаме на големия екран през февруари?

Какво да гледаме на големия екран през февруари?

2020 се очертава изключително интересна година за киноманите и показа доста силно начало с премиерите през януари. Какво обаче ни чака през февруари?

Малки жени

Дългоочакваната нова адаптация на едноименния роман на Луиза Мей Олкът събира на едно място имена като Мерил Стрийп, Лора Дърн, Сирша Ронън, Флорънс Пю и Ема Уотсън.

Филмът пресъздава епохата, но характерите са осъвременени, "малките жени" са модерни, независими и обещават по-различен поглед върху историята от предходната екранизация. А и с тези актриси можем със сигурност да очакваме невероятно преживяване.

Ема

На Свети Валентин излиза Ема, една от обичаните героини на Джейн Остин, която търси любовта. Тя е красива, интелигентна, остроумна и няма конкуренция сред висшето общество на града, в който живее. Ема преминава през редица комични ситуации и прави грешки в търсене на перфектната си половинка, но в крайна сметка успява да го открие в лицето на един близък приятел.

Милост

Майкъл Джордан (но не баскетболната звезда) и Джейми Фокс се превъплъщават в адвокат и осъден на смърт негов клиент, който не е извършил престъплението, за което го обвиняват. Филмът е базиран на истинската история на Уолтър Макмилън, обвинен в убийството на 18-годишно момиче през 1987г. Трейлърът обещава драма и брилянтна актьорска игра. Но какво друго можем да очакваме с такъв актьорски състав?

Дивото зове

Ако си падате по приключенията на златотърсачите в Дивия север и се наслаждавате на историите, писани от Джек Лондон, значи този филм е специално за вас. Действието се развива през 19 век в Северна Америка и разказва за необичайното, но силно приятелство между Джон Торнтън и кучето Бък, техните приключения заедно и поотделно и суровата действителност на Севера.

Невидимия

Смятан за адаптация на класическия роман на Хърбърт Уелс, Невидимият обещава съспенс и напрежение. Любовна история, пари, самоубийство, преследване и отчаяние са съставките на този трилър, който се надяваме да ни накара да чакаме с нетърпение всяка следваща сцена.

Естествено, искаме да видим и превъплъщението на Елизабет Мос, която познаваме от "История на прислужницата".

***

През този месец няма да липсват и български филми на големия екран. Ето кои са те!

Връзкология

Романтичната комедия ще се появи на 14 февруари и е с участието на Йоанна Драгнева, Мирослав Димитров, Галин Найденов, Мирослав Димитров, Калин Вельов, Теодор Папазов, Мария Грънчарова и др.

Филмът разказва за любовните перипетии на една млада, красива и успешна жена, която търси идеалния партньор. Също като всяка една реална жена и тази изпада в различни ситуации, на които сме обречени в съвременния забързан свят на технологии. Лентата обещава разтоварващо забавление за всяка възраст.

Ятаган

Явно февруари е месеца на българските комедии, защото вторият български филм, на който можем да се насладим е отново комедия – Ятаган. Тук обаче историята се заплита около полицейски инспектор, който влиза в схема с кварталния нехранимайко за източване на пари. Двамата герои ще изпаднат в множество комични ситуации, а актьорският състав ще допринесе за развитието на историята.

Очаквайте Кристиян Милатинов, Силвия Станоева, Китодар Тодоров, Невена Бозукова, Георги Стайков, Стефан Денолюбов, Любомира Башева , Васил Василев - Зуека, Ивайло Драгиев, Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Златомира Опрова, Аделина Христова и Ванеса Георгиева.

Автор: Петя Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay