Началото на фестивала - със "Спящата красавица"

И първите претенденти за "Златна палма" са?

Началото на фестивала - със "Спящата красавица"

Основната конкурсна програма на 64-ия международен кинофестивал в Кан започва днес с представянето на филмите на две режисьорки, които са претенденти за "Златна палма".

 

С голям интерес се очаква лентата "Трябва да поговорим за Кевин" на шотландката Лин Рамзи с участието на Тилда Суинтън. Рамзи е определяна като един от обещаващите нови таланти.

 

Вторият филм, който ще се бори за наградата "Златна палма", е "Спящата красавица" на австралийската режисьорка Джули Лий.

 

В основната конкурсна програма са включени 20 филма. Като фаворит за отличието се посочва "Меланхолия" на Ларс фон Триер. Освен него в конкурсната програма са братя Дарден с "Освободи ме", Терънс Малик - с "Дървото на Живота" с Брад Пит и Шон Пен и разбира се Алмодовар с "Кожата, в която живея" с участието на огнения Антонио Бандерас.

 

Освен тях за "Златна палма" ще се борят и други световноизвестни режисьори, сред които финландецът Аки Каурисмаки с "Хавър". Председател на журито на 64-ия кинофестивал в Кан, който ще продължи до 22 май, е американският актьор Робърт де Ниро, както научихме от БТА.

 

В него са включени американската актриса Ума Търман и британският й колега Джуд Лоу, аржентинската актриса Мартина Гусман, китайският продуцент Нансун Ши, норвежката актриса и кинокритик Лин Улман, режисьорът от Чад Махамат-Салех Харун, хонконгският режисьор Джони То и френският Оливие Асая.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay