София Филм Фест заминава за Варна

Пет дни качествено кино във Варна

София Филм Фест заминава за Варна

От днес до 20 март любителите на киното в морската ни столица Варна ще могат да се запознаят с най-добрите международни филми за последната година, съобщиха организаторите. Отбраната селекция е от 15-тия Международен София Филм Фест, чиято официална част приключи на 13 март.

София Филм Фест – Варна 2011 се провежда за втора поредна година и дава възможност на варненци да станат съпричастни към най-новите тенденции в световното, европейското и българското кино. Организатор на фестивала в град Варна е Артин Вижън, съвместно с Община Варна и Арт Фест. Домакин е Фестивален и конгресен център Варна като всички прожекции са в зала Европа. Тази година ще бъдат представени 12 заглавия, присъствали в софийската селекция.

Днес от 19:30 ч. се открива тазгодишният фестивал с руския филм "Краят" на режисьора Алексей Учител. С него софийското издания бе закрито.

Българското предложение за киноманите е предпремиерна прожекция на филма "Лора от сутрин до вечер", представен лично от режисьора Димитър Коцев – Шошо. Неговият първи късометражен филм "Отражение" печели наградата за дебют на "Златна роза" във Варна и е поканен за участие в състезателната програма на няколко международни филмови фестивала. През 2005 г. излиза дебютният му роман "Лора от сутрин до вечер", по който снима и първия си игрален филм. Прожекцията му ще бъде в събота от 20:30 ч., когато ще присъстват и актьори, участвали във филма.

В четвъртък организаторите са подготвили филм-изненада. Заглавието ще бъде научено единствено от зрителите, а филмът ще бъде представен лично от директора на Арт Фест Стефан Китанов и специален гост.

Билети за фестивала могат да бъдат закупени от билетна каса на Фестивален и конгресен център Варна на цени 6/4 лв. като преференцията е за учащи и пенсионери.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay