Силната и позитивна Клаудия

Клаудия Кардинале донесе позитивизма си в България

"Не е важно да си красива, важното е да предадеш емоцията!"

 

Толкова скромно подхожда към себе си една от легендите на киното от миналия век – Клаудия Кардинале. Италианската звезда пристигна вчера в България, поканена като специален гост на международния София филм фест. Днес вечерта ще се състои специална гала прожекция на реставрираното копие на филма с нейно участие "Гепардът" на Лукино Висконти в зала 1 на НДК. По време на събитието актрисата от "Имало едно време на Запад" ще получи Наградата на София на Столична община за изключителния си принос към киното.

 

Макар да твърди, че красотата не е важна за нея, факт е, че 17-годишна печели конкурс за най-красивата италианка в Тунис и като подарък получава почивка във Венеция по време на филмовия фестивал. Така тя попада в киното без дори да е искала да става актриса. Това както и всичко останало в живота си тя определя с една дума: "съдба". Късметлийка е, че до сега не се е налагало да търси, а напротив – всичко е идвало при нея. Режисьорите, филмите, наградите...След 53 години в кино индустрията от нея все още струи жизненост и заразен оптимизъм.

 

Като посланик към ЮНЕСКО в защита на жените тя е олицетворение на силната, позитивната и достойна жена. Отказва да се снима гола, твърдо против е липосукциите и съвременните средства за "изтриване" на годините, които неминуемо проличават в един момент и силно вярва, че е по-важно какво притежаваш вътре в себе си, а не как изглеждаш.

 

Но колкото и велика да е Клаудия, да не забравяме, че и тя е човек, жена и майка – такава като нас. И тя е трябвало да прави компромиси със себе си, и киното я е карало да прави неща, които не умее – да кара ски, да шофира, но начина по-който гледа на света и неограничените му възможности ѝ дава друг поглед:

 

"Аз съм позитивна, няма катастрофи в живота ми!"

 

Освен изпълнени с оптимизъм – качеството, което според нея я е съхранило, тя съветва жените да бъдат себе си и дава за пример максимата, която самата тя следва: "Ако искам - мога. И след това трябва да преследвам това, което желая."

Може да звучи леко банално, но посланието ѝ е вярване и отражение на онова поколение, което сме се устремили да имитираме в модата, да подражаваме в държането и да следваме като идеали.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay