Филм за The Doors по българските кина

Филм за The Doors в България

Документален филм за The Doors
Документален филм за The Doors

В България предстои премиера на документалния филм ''When You're Strangе''посветен на легендарната банда The Doors, съобщават разпространителите му за страната Про Филмс.

 

Филмът, чиято премиера е насрочена за 1 април, включва богата колекция от невиждани архивни материали и кадри от живи и студийни изпълнения на бандата и е озвучен с гласа на Джони Деп.

 

По-голямата част от използваните архивни материали са заснети от Пол Ферара – приятел на Джим Морисън от времето, когато двамата са учили във филмовото училище на Калифорнийския университет в Лос Анжелис. 

 

Включени са и кадри от "HWY: An American Pastoral”- "изгубеният” експериментален филм на Морисън, в който той е актьор и режисьор.

 

Лентата, чийто режисьор и сценарист е Том Дисило, проследява бързия възход на The Doors, сравнително краткото им царуване, самоунищожението и ранната смърт на вокалиста Джим Морисън.

 

Въпреки краткото си съществуване обаче, The Doors остават една от най-влиятелните групи в историята на музиката повече от 40 години.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay