Rolling Stones ще пеят в Каварна?

Rolling Stones само за ценители

Rolling Stones ще пеят в Каварна?

"Rolling Stones" ще свирят на необявено сърпрайз парти в рамките на тазгодишното издание на каварненския рок-фест, обявиха сензационно от антуража на местния кмет Цонко Цонев.


Новината беше дискретно потвърдена и от концертния мениджър на бандата Питър Ръдж пред британски медии. Мик Джагър и Кийт Ричардс са решили да направят това лято няколко сърпрайз партита за фенове в най-екзотичните места на света. Едно от тях е Каварна. Уговорихме се за Катманду, остров Аруба и Малдивите.

 

Групата ще подари малки рецитали на почитатели, които иначе посмъртно нямаше да могат да я гледат на живо у дома. Изненадите са за най-върлите фенове на "Rolling Stones" преди прощалното им турне, което ще стартира през април във връзка с предстоящата 50-годишнина от основаването на състава, заяви Питър Ръдж.


Според източници, близки до бандата, Джагър и компания искали да се разделят с леко сърце с публиката, затова предвиждали поредица от необявени гастроли до края на годината.
На "Rolling Stones" още им тежал споменът от трагичния им концерт през 1969-а в Алтамонт, близо до Сан Франциско, който бе помрачен със смъртен случай.

 

Организаторите на каварненския рок фест пуснаха специален въпросник, който ще отсее наистина най-верните фенове на групата в България. Първите 100 души, отговорили вярно на въпросите, ще
получат достъп до партито. Мераклиите да участват на съпрайз партито трябва правилно да
отговорят на 5 главоблъсканици, по силите само на малцина:


- Кое е моминското име на майката на Мик Джагър?


- От песен на кой велик блусмен идва името на групата "Rolling Stones"?


- Как се е казвало гаджето на Брайън Джоунс, което Кийт Ричардс
му отмъкнал в Мароко?


- В кой лондонски клуб е дебютният гастрол на групата през юли
1962 година?


- Как се казват децата на Мик Джагър от Джери Хол?


Отговорилите правилно трябва да изпратят имейл с трите си имена на създадения специално адрес stones.kavarna@abv.bg.


Щастливците ще получат 6-кодов шифър и тайната дата на концерта, с който да се явят на знаменателното събитие. Музиколози припомнят, че необявените концерти не са прецедент в историята на групата. През 1977 жителите на Торонто не можаха да повярват на очите си, след като бяха закупили билети за две дати на група "Ейприл Уайн". Каква беше изненадата им, когато на насрочената среща се появиха "Rolling Stones" и зрителите чуха "Satisfaction" в оригинал. Тогава в купоните се включи и съпругата на канадския премиер Маргарет Трюдо.

 

Цонко Цонев все още не е обявил официално за контактите си с тур-мениджъра на групата. Той ще го направи, когато получи лично потвърждение от Мик Джагър, чиито отношения с Ричардс не са много добри. Фронтменът на "Rolling Stones" все още не може да преглътне обидните квалификации за себе си, публикувани в автобиографията на Кийт, озаглавена "Живот". Окончателният
отговор се очаквал до края на месеца.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay