Кой е крив и кой е прав в скандала между Виктория и Александра?

Кой е крив и кой е прав в скандала между Виктория и Александра?

Вероятно малцина са тези, които не с разбрали за кавгата между Вики и Алекс в "Ергенът". От ден на ден наблюдаваме развитието на техните отношения, които ту ескалират в скандали с останалите момичета, ту стихват и придобиват нормален характер. Но в последния епизод чашата преля! Преля и буквално, и преносно! След ожесточен спор между двете, Вики изпусна нервите си и заля Алекс с напитката си пред очите на цяла България. След това се насочи към къщата, показвайки среден пръст.

Публиката прие действието на Капитонова като остра проява на агресия и побърза да заклейми инфлуенсърката като "зло”.

Но защо се стигна да подобна ескалация и кой е виновен в случая?  Наистина ли Виктория е толкова лоша, колкото изглежда? С какво толкова Александра провокира останалите?

В предишен наш материал споделихме, че не заемаме позиция, защото спортът винаги има повече от една страна. На пръв поглед всичко е ясно - група озлобени жени нападат друга жена, която е сама, няма подкрепа от никого и вероятно причината от завист. Това, което хората не разбират обаче е, че това е телевизия и всичко се изопачава по начин, по който да бъде скандално и интересно за зрителя. Не забравяйте, че българската публика обича зрелища и продуцентите са готови на всичко да ни ги предоставят.

В случая Александра и Виктория се оказаха идеални за целта, независимо коя е права и коя е крива.

От една страна поведението на Вики и нейните подгласнички е доста крайно. Тя избухва, употребява обидни думи, повишава тон и се държи агресивно. Същевременно виждаме Алекс, която стои отстрани, опитвайки се да опонира на Виктория, но без особен успех. По този начин пред очите ни се създава един образ на жертва и насилник и публиката масово започва да защитава Алекс и откровено да обижда Вики. Потребители в мрежата дори споделят, че искат петиция за екстрадирането на Виктория, заради бурното ѝ поведение в предаването.

От друга страна обаче ние като публика не знаем какво се случва извън полезрението на камерите. Участнички, които са ни били на гости, разказаха пред нас, че снимачните дни са доста продължителни, но все пак имат и големи периоди от време, в които камери и микрофони няма. Снимките са много дълги, а ние виждаме по два епизода на седмица от по час и половина. Това означава, че на публиката е представен много малък процент от това, което се е случило. Тоест 90% от живота на момичетата в имението остава скрит от очите на аудиторията.

И в този ред на мисли ние няма как да знаем какво е поведението на Алекс в тези 90% от времето. Няма как да знаем също дали при монтажа нещата не са сглобени по начин, който целенасочено да накланя мнението в едната посока. Редно е да се запитаме как така почти всички от къщата се настроиха срещу психоложката, ако няма причина да го правят.

Не забравяйте, че говорим за риалити формат, зад който стои огромен екип от сценаристи, продуценти, монтажисти и в повечето случаи нищо не е такова, каквото ни го показват.

И така - група освирепели, разглезени момичета нападат една беззащитна жена, на която просто завиждат, защото е любимка на Виктор или една емоционално нестабилна жена всява напрежение и налага психически тормоз над всички в къщата, но умело знае как да се прикрива? Оставяме този въпрос с отворен отговор и очакваме да видим и вашето мнение по темата.

5 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay