„До последен зъб” от Тео Чепилов – постапокалиптичен панелен пънк за ценители

Талантливият сценарист на „Дъвка за балончета”, „Под прикритие” и „Домашен арест” пише първия си роман.

„До последен зъб” от Тео Чепилов – постапокалиптичен панелен пънк за ценители

Чудовищата са живи и невинаги живеят под леглото ни. Особено по време на пандемия. Талантливият сценарист Тео Чепилов, работил по куп филмови и телевизионни проекти ("Под прикритие", "Домашен арест" и "Дъвка за балончета"), прави решителна крачка напред и след култовия сборник "Ситуация след ситуация” публикува дебютния си роман – "До последен зъб”.

„До последен зъб” от Тео Чепилов – постапокалиптичен панелен пънк за ценители

"До последен зъб” е шантава, забавна и предизвикателна смесица от екшън, фантастика, трилър и хумор, в която не са пощадени всички жанрови клишета, както и социалните предразсъдъци и суеверия, избуяли след настъпването на пандемията от COVID-19.

Началото идва като неочаквана дървена ваканция – хоум офис с намалени задължения. Безкраен поток от мемета. Теория на конспирациите, че вирусът не същест­вува. Но след това една по една са покосени държави по целия свят. Накрая се появяват и те – съществата, олицетворение на ужаса. По софийските улици властват нови закони, неспазването на които води до сигурна смърт.

Две жени и двама мъже са сред малцината оцелели. Могат ли обаче една напориста офис мацка, изобретателен дилър, инфлуенсърка без късмет и полицай без скрупули да намерят общ език, за да се измъкнат от руините на София? Тина, Желязко (по-известен в градските легенди като Бухала),  Лъчо и Аглая са новите "сървайвъри”, без никога да са подозирали, че ще се превърнат в такива.

Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, всички се смеят. Битката е неспирна, обратите са непрекъснати, борбата никога не свършва. И така… до последен зъб!

Стартирал като онлайн сериал, текстът на "До последен зъб” си партнира с въздействащите илюстрации на Краля на мрака – художника Стефан Стоев, който "майстор­ски визуализира тъмнината на думите, без да се изгуби иронията”.

Така този безкомпромисен "панелен пънк” се превръща в ударна сатирична постапокалиптична сплав без аналог.

„До последен зъб” от Тео Чепилов – постапокалиптичен панелен пънк за ценители

Тео Чепилов успява да улови в кадър познатите градски герои, да ги изтръгне от зоната им на комфорт и да ги остави напълно "голи” пред читателите си. 

По стара традиция всички прилики с истински лица и събития са напълно нарочни, а забавлението с тази книга е гарантирано… "До последен зъб”.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay