„Лъжите, които изрече“ от Хариет Тайс –колко опасни могат да са малките тайни?

Смайващият психологически трилър на британската авторка Хариет Тайс „Лъжите, които изрече“изправя една майка срещу най-тъмните ѝ страхове. Тя е готова на всичко, за да спаси дъщеря си, но дали ще успее да го направи?

„Лъжите, които изрече“ от Хариет Тайс –колко опасни могат да са малките тайни?

На пазара вече можете да намерите "Лъжите, които изрече"на британката Хариет Тайс, автор на психологическия трилър "Кървавият портокал". Тайс отново ни изправя срещу най-тъмните страхове на хората... и капаните, в които сами се вкарват.

Преди 48 часа Сейди е имала спокоен живот в уютна къща, където живее с 11-годишната си дъщеря Робин и съпруга си. Е, в последните месеци той се държи дистанцирано, но тя го отдава на стресиращата му работа в инвестиционния сектор.

Сега двете с Робин спят прегърнати в студеното твърдо легло на майката на Сейди, мъчейки се да се стоплят, на стотици километри от дома си. Когато Сейди е напуснала къщата, преди да роди дъщеря си, го е направила с намерението никога да не се връща – към студената си, жестока майка, към неуютния злокобендом, към всички спомени от живота си преди. Но сега тази къща е спасителната сламка – единственият покрив над главите им.

Сейди не може да каже на Робин от какво се страхува. Защо се е наложило да напуснат дома си толкова бързо. Защо баща ѝ няма да дойде. По-лесно е Робин да мисли, че причината да се преместят е за да учи в старото училище на Сейди – застрашителното частно училище, където тя самата винаги се е чувствала аутсайдер. Всяка една малка лъжа, която изрича, е за да пази Робин в безопасност.

Но сред враждебно настроената, силно конкурентна клика на останалите майки, твърдо решени да не приемат никой новопристигнал, зачестяващите случаи на тормоз върху Робин и напрежението от приближаващите изпити, които ще решат дали момичето може да остане в училището, Сейди се чувства като котка върху горещ ламаринен покрив.

Опасностите дебнат отвсякъде. И миналото не е готово още да ги пусне.

"Лъжите, които изрече" е смразяващият нов трилър на британската авторка Хариет Тайс, в който една майка ще направи всичко, за да опази дъщеря си. Но лъжите, които изрича, за да я предпази, не могат да спрат ноктите на злото.

*

Превъзходен трилър с отлично изградени и завладяващи персонажи.

Клеър Макинтош, автор на "Оставих те да си отидеш” и "Донорът" 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay