Класацията на най-купуваните романи в Европа е тук

Най-интересните. Най-купуваните. Романите.

Класацията на най-купуваните романи в Европа е тук

Излезе официалната информация за най-купуваните романи в Европа през 2010г., съобщиха от БТА.

 

Класацията води шведът Стиг Ларшон с трилогията "Милениум". Книгата разказва за редакторът Микаел Блумквист, а заглавието всъщност носи името на вестника, чийто собственик е главният герой. "Мъжeтe, които мразеха жените", първата книга от поредицата, получава наградата "Стъклен ключ" за най-добър скандинавски роман за 2005г. Втората част, "Момичето, което си играеше с огъня", също печели своето признание - награда за най-добър шведски криминален роман за 2006г. Поради огромният интерес към романите на Ларшон, е заснет и филм, представен на тазгодишния фестивал в Кан.

 

На второ място по продажби се нарежда сагата "Здрач" с автор Стефани Майър. Романът побира в себе си опасни тайни и силни любовни преживявания.

 

Трети е живеещият в Швеция афганистански писател Халед Хосейни, автор на "Ловецът на
хвърчила" и "Хиляда сияйни слънца". Истории за един различен свят, истории, които карат читателя да се замисли, да промени вижданията си за света.

Сред 20-те най-продавани писатели в Европа има още двама шведи - Хенинг Манкел на 10-то място и Камила Лекберг на 14-то. В класацията присъстват най-много романи, написани на английски език, следвани от шведски, италиански и френски.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.11.2013|13:59
"Класацията води шведът Стиг Ларшон с трилогията "Милениум". - Ееее това е страхотно. много се рдавам на този успех и признание, жалко че писателят не можа да доживее за да види колко много хора се влюбиха в книгите му.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay