Leftfield идват в България за Spirit of Burgas 2011!

Посрещаме електронните великани Leftfield на основната сцена на Spirit of Burgas

Leftfield идват в България за Spirit of Burgas 2011!

С голямо вълнение и въздишки от удоволствие ви споделяме, че едни от най-великите музикални гурута в света на електронната музика – Leftfield – ще бъдат хедлайнери в третата вечер на основната сцена на Spirit of Burgas 2011!

 

Британското дуо Paul Dale /бивш член на Brand New Heavies/ и Neil Barnes стартират своя съвместен проект в края на 80-те, когато електроника и цикличност вървят ръка за ръка. Със своята иновативна музика и интелигентен подход към създаването на различни звуци, Leftfield се отличават ярко сред музикалните среди тогава.

 

Характерни за музиката им черти са умелото смесване на хаус музика с реге и дъб звучене, както и добавянето на живи вокали в парчетата.  Емблематични за бандата тракове са Afro-Left и Afrika Shox, които сигурни сме – всеки е чувал, както и Phat Planet /използвана за рекламата на Guinness/.


Дискография: първият официален албум на електронното дуо е Leftism – един от десетте ключови компилации на 90-те години. След него следва Rhythm & Stealth от 1999г, номиниран за наградата Mercury Music, последван от още няколко добри компилации. 


Формираната банда, която ще видим на българската морска сцена ще включва Neil Barnes, Adam Wren /кийборди/, Sebastian Beresford /ударни инструменти/ и оригиналните вокалисти Djum Djum, Earl 16 и Cheshire Cat. Тъй като през 2002г. британското дуо поема в различни посоки, а групата е възродена едва през 2010г. от Neil Barnes, единият от пионерите Paul Daley няма да посети България.

 

Билети за мощното парти можете да намерите в мрежите на Eventim.bg

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay