10 популярни козметични продукти, които са пълна загуба на пари

10 популярни козметични продукти, които са пълна загуба на пари

Много жени използват различни козметични продукти и редовно добавят нови към колекциите си. Но популярните продукти не винаги работят по начина, по който инструкциите казват, че ще работят. Така че, те не дават резултати и просто се губят пари.

Ролер за лице

Смята се, че нефритеният ролер се използва от династията Цин. Китайците вярвали, че нефритът има успокояващи и лечебни свойства. През 2018 г. ролерите бяха на върха на своята популярност. Твърд се, че помогат за почистване на кожата от токсини, намаляване на подпухналостта, заличаване на бръчките и стимулиране на производството на колаген.

Но дерматолозите казват, че единственият плюс на този вид ролер е масажът, който може да се направи с различна техника, без да се използва специално устройство. В същото време трябва да почистите ролера старателно, тъй като върху него се натрупват частици кожа и други вещества. Мръсен ролер може лесно да зарази кожата ви.

Блестящи маски за лице

Тази маска не само не е добра за вас или околната среда, но пластмасата, която придава блясък, може да увреди кожата ви. Лъскавите частици предизвикват дразнене, особено при тези с чувствителна кожа. Маската може да бъде абразивна, казват дерматолозите.

Пилинг гел

Когато нанасяте пилинг гел, можете буквално да усетите как гелът премахва мъртвите кожни клетки и други примеси от кожата. В действителност, бучките, които получавате, са целулоза, която е част от продукта. Пилинг гелът всъщност не се бели, но се търка леко. Дерматолозите смятат, че трябва да се консултирате със специалист, преди да използвате гела, особено ако имате екзема, акне, розацея или други кожни заболявания.

Терапия с охлюви

Много корейски продукти за грижа за кожата съдържат муцин от охлюв. Слузта, отделяна от охлювите, се предполага, че е добра за овлажняване на кожата ви. Има дори специална процедура - терапия с охлюви. Охлювите се поставят върху лицето на пациента и те пълзят по него. Изследователите обаче казват, че ползите от муцина се нуждаят от повече изследвания, преди да могат да бъдат обявени за официално добри за кожата ви.

Някои домашни маски за лице

В интернет има много статии, в които потребителите описват домашно приготвени маски, създадени от съставки, които хората имат под ръка у дома. Някои от тях са полезни, други са безполезни, а някои дори опасни. Например, определено не трябва да използвате водороден пероксид, кокосово масло или лак за нокти в маски, въпреки че тези съставки често се срещат в много популярни домашни маски.

Пийл- оф маска 

Когато премахнете пийл-оф маска, лепилото може да нарани горния слой на кожата ви, като просто откъсне част от нея, което може да влоши положението ви. Това увреждане води до отслабване на естествената бариера на кожата. Тази бариера предпазва кожата от външни влияния и спомага за задържането на влагата, а ако се повреди, кожата става по-податлива на възпаление и дразнене. В действителност има много други начини за отпушване на порите и премахване на себума.

Термална вода

Въпреки факта, че термалната вода е много популярна, нейните ползи не са доказани и този продукт може да се нарече практически безполезен. Основното изследване беше подкрепено предимно от компании, които произвеждат тази вода. Проучване от 2015 г. предполага, че може да помогне за лечение на хронични възпалителни кожни заболявания, но смята, че са необходими повече изследвания. В същото време дерматолозите смятат, че не трябва да овлажнявате кожата си с вода твърде често - тъй като това  допринася за нейната сухота.

Продукти за грижа за кожата за интимни зони

Има общоприето схващане, че само сапун с определено ниво на рН трябва да се използва за интимна хигиена. Това се основава на факта, че интимната зона има различно ниво на киселинност, така че обикновеният сапун може да предизвика дразнене.

Когато обаче говорим за този вид хигиена, имаме предвид само органите, разположени от външната страна на тялото, което означава, че обикновеният сапун също е подходящ за поддържане на тяхното здраве.

Къна

От детството вярваме, че боядисването на косата с къна е напълно безопасно за здравето ни. Но не е толкова просто. Къната наистина е естествена боя за кожата и косата. Но не всяка къна е еднакво безопасна. По-добре е да избягвате така наречената черна къна. Химическите добавки в тази боя могат да причинят алергични реакции, изгаряния, мехури и да направят косата суха и чуплива.

Лилав шампоан

Блондинките използват лилав шампоан, за да поддържат цвета на косата си. Той неутрализира жълтеникавостта и помага да се запази цвета толкова ярък, колкото е бил веднага след боядисването. Освен шампоан, на пазара има и други лилави продукти, като маски и балсами. Ако обаче използвате тези продукти ежедневно, можете да увредите косата си и тя ще стане тънка и мазна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay