5 натурални средства, които ще Ви избавят от черните точки

Естествените средства са много по-ефективни

5 натурални средства, които ще Ви избавят от черните точки

Появяването на черни точки върху лицето е много неприятно, но в никакъв случай не бива да се опитвате да ги стискате или чоплите. По-добре е да се опитате да се преборите с тях. Ние ще Ви предложим натурални лекове, благодарение на които лесно ще можете да кажете "Довиждане" на точките.

Лимон, мед и захар - Разрежете лимона на половина, сложете в него малко мед и захар и натрийте зоната от лицето си с него. Правете това веднъж в седмицата.

Кокосово масло и етерично масло - Добавете 1/4 чаша затоплено кокосово масло и прибавете към него 10 капки етерично масло. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Нанесете върху тампон и сложете на лицето. Правете тази процедура всеки път след измиване.

Канела и овесена каша - Смесете 1 ч.л. овесена каша и същото количество канела на прах. Разбъркайте. Имайте предвид, че трябва да се получи много гъста консистенция. Нанесете с пръсти върху лицето си с кръгови движения за около минута. След това изплакнете с хладка вода. Правете това не повече от два пъти в месеца.

Кафе и кокосово масло - Смесете половин чашка натурално кокосово масло със същото количество прясно смляно кафе. Нанасяйте сместа върху лицето си веднъж седмично.

Алое вера, бяла глина и ефирно масло -  Смесете 2 ч.л. козметична бяла глина с 1 ч.л. алое вера, 3 капки масло от иланг-иланг и лавандула. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Нанесете с четка или гъба и оставете за 10 минути върху лицето си. Правете го два пъти в месеца.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay