Аминокиселини - какво правят те за кожата?

Аминокиселини - какво правят те за кожата?

Дори и да се смятате за ентусиаст в грижата за кожата, има вероятност все още да не сте напълно сигурни какви са аминокиселините и какво правят -и това е ОК. Светът на грижата за кожата е огромен и може да е трудно да се проследи всяка информацията, от съставките до непрекъснато променящите се технологии и правила.

Вероятно си спомняте да сте чували за аминокиселини в някакъв момент от часовете в училище - може би дори си спомняте, че вашият учител е споменавал аминокиселините като градивни елементи - но ние ще направим крачка напред. Аминокиселините са органични съединения, които са от съществено значение за организма и са направени от кислород, водород, въглерод и други молекули. Те също така имат дълъг списък с предимства за красотата. Аминокиселините подпомагат много от естествените процеси на тялото - като мускулен растеж, имунната ви система и образуване на протеини - но за това какво правят за кожата ви, продължете да четете.

Какво представляват аминокиселините за кожата?

Аминокиселините са органични съединения, но има различни видове, които заслужават внимание. Някои аминокиселини се създават в тялото ви (несъществени аминокиселини); други трябва да идват от хранителни източници (незаменими аминокиселини).

Поради решаващата роля, която те играят в толкова много от функциите на тялото ви, те са "изключително гъвкави", когато става въпрос за грижа за кожата и съдържат списък с ползи. Те хидратират, намаляват възпалението, изграждат колаген, подобряват ефикасността на други продукти, осигуряват антиоксидантна защита и възстановяват, свеждат до минимум признаците на стареене и др.

Как можете да използвате аминокиселини в рутината си за грижа за кожата?

За разлика от много "киселини" за грижа за кожата, които изискват известна предпазливост при въвеждането във вашия режим, аминокиселините са лесни за включване в текущата ви рутина. Те влияят добре на почти всички типове кожа, стига целият продукт да е добър за кожата на човека, който го използва. Например, някой с чувствителна кожа все още може да изпита раздразнение, след като е използвал по-активен/суров продукт, който съдържа аминокиселини, но по-нежните продукти, съдържащи аминокиселини, трябва да са подходящи. 

Аминокиселините могат да бъдат намерени във всички видове продукти за грижа за кожата, от овлажнители до серуми, кремове за очи и почистващи продукти. Помислете за проблемите или целите на кожата си и потърсете продукти, които съдържат аминокиселини и също така отговарят на тези нужди. Но при повечето продукти не пише "аминокиселини" на опаковката. Търсете термини като "аргинин, лизин, хистидин, глицин и левцин", изброени в съставките . Те показват наличието на аминокиселини.

Ако искате хидратирана, гладка и плътна кожа, можете да се възползвате от добавянето на аминокиселини в рутината си за грижа за кожата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay