Как да миете лицето си правилно?

Как да миете лицето си правилно?

Всички сме приели измиването на лицето като нещо, което задължително правим всяка сутрин и всяка вечер и вече не влагаме много мисъл в това действие. Но всъщност има няколко трика, които можем да използваме и да променим всичко. Едно от нещата, които всеки козметик и дерматолог би казал по въпроса е, че трябва да включим масаж в измиването на лицето. Важно е да стимулирате вашата лимфна система, за да получите необходимия кислород и кръв, циркулиращи в лицето ви. Също така, бъдете сигурни, че използвате правилното почистващо средство за вашия тип кожа и се опитайте да избегнете сапуните на всяка цена - те наистина могат да изсушат кожата ви.

Целта на измиването на лицето е да се отпушат порите и да се разтвори мръсотията и грима, както и да се отстранят излишните масла от кожата. Може да не осъзнавате, че това също е чудесна възможност да се отървете от мъртвите клетки чрез ексфолиране.

Започнете да миете лицето си по челото си, като се придвижете до носа, след това навън към бузите и евентуално до лицето и шията. Правилното измиване на лицето е много лесен начин за поддържане на здравето на кожата.

Ето 4 стъпки за правилно измиване на лицето:

Стъпка 1: Започнете с измиване на ръцете си. (Не искате всичките мазнини, мръсотия и микроби от ръцете ви да попаднат на лицето ви, нали?) И ако имате някакъв грим на очите, отстранете го, преди да започнете да почиствате кожата.

Стъпка 2: Намокрете добре лицето си с хладка вода. Твърде горещата вода ще шокира кожата и може дори да спука капиляри, което ще доведе до червени следи, които обикновено се намират около носа и бузите. След това изстискайте достатъчно количество почистващ препарат върху върховете на пръстите си и ги разтрийте. Използвайте пръстите си, за да масажирате почистващото средство в кожата си (от 30 секунди до минута) с малки и нежни кръгови движения.

Стъпкa 3: Не забравяйте да изплакнете линията на косата, шията и зоните от двете страни на носа.

Стъпка 4: Завършете, като напръскате лицето си два или три пъти с хладка вода (но не прекалено студена - не искате да шокирате лицето си), след което потупвайте кожата си с чиста кърпа. Без никакво търкане на кожата, само попиване!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay