Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Всяка дама иска да бъде красива и да има чиста и гладка кожа. Е, за лош късмет не всяка от нас има такава, но пък с напредването на козметичната индустрия, можем да се грижим все по-добре за себе си, за да го постигнем.

За да прикрием несъвършенствата, можем да използваме грим, но ефектът ще е най-добър, ако изберем фон дьо тен или коректор, които са специално създадени за кожа, склонна към раздразнения. Умелото съчетаване на точната декоративна козметика с подходящи продукти за почистване и грижа дава най-добри резултати.

Точно за това ще поговорим сега - как да се справим с проблемната кожа.

Едно от доказаните природни средства за по-чиста и здрава кожа е маслото от чаено дърво. То се използва от векове, заради ефективността си при лечение на кожни несъвършенства като акне, пърхот, различни алергични реакции и инфекции. 

Продуктите от емблематичната серия Tea Tree на The Body Shop, обогатени с органично масло от чаено дърво, едновременно почистват кожата в дълбочина и отстраняват несъвършенствата и излишния себум. Чаеното дърво, от което се добива маслото на The Body Shop, расте в района на национален парк Mount Kenya в Африка. Листата се берат ръчно, след което се дестилират на пара, за да се извлече най-чистото и ефикасно масло. За добиване на 20 ml масло, са необходими почти 15 хиляди листа.

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Ето как можете да включите чаеното дърво във всяка стъпка от ритуала си за красота:

Стъпка 1 - Почистване на кожата

Ежедневното почистване е неизменна част от грижата за кожата, то отстранява замърсяванията от околната среда и излишното омазняване и подготвя кожата за по-нататъшна грижа.

Започнете с ексфолиант за лице Чаено дърво 3-in-1, който, както подсказва името, е многофункционален:

- При употреба като измиващ продукт, отстранява замърсяванията и излишното омазняване.

- При употреба като ексфолиант, почиства порите, изравнява повърхността на кожата и намалява появата на черни точки.

- При употреба на продукта като маска, намалява черните точки и лъщенето, осигурява дълбоко почистване на кожата, матира и стяга порите.

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

За още по-дълбоко почистване и матиране, опитайте Пилинг маска Чаено дърво

Добавете вода, смесете и нанесете на лицето. Изчакайте 15-20 минути и отстранете. Кожата ви ще бъде чиста и матирана и благодарна за грижите, които полагате за нея.

Стъпка 2 - Хидратация

Хидратация! Хидратация! Хидратация! Знаем, че го чувате постоянно, но няма да спрем да го повтаряме. Кремът за лице противразширени пори Чаено дърво нежно овлажнява кожата, като в същото време я матира, минимизира порите и я прави по-гладка.

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Стъпка 3 – Специализирана грижа

Преди да се отдадете на заслужена почивка, е време за Нощна маска за лице Чаено дърво.

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Ще се събудите с по-чиста, свежа и успокоена кожа. Тя ще изглежда по-гладка, здрава и матирана. За още по- освежаващо усещане, можете да съхранявате маската в хладилник.

Масло от чаено дърво

Чистото, концентрирано масло от чаено дърво е незаменим помощник в грижата за проблемна кожа и един от емблематичните продукти на The Body Shop. Може да се използва по всяко време върху засегнатите участъци от кожата. Антисептичните му свойства спомагат за по-бързото успокояване на раздразненията.

Стъпка 4 - Грим

Допълнете цялостната грижа за проблемна кожа с точния фон дьо тен. Обогатен с екстракт от чаено дърво, Матиращият фон дьо тен за проблемна кожа на The Body Shop прикрива и успокоява несъвършенствата, матира кожата и е водоустойчив. Страхотно, нали?!

Как да се справим с проблемната кожа с помощта на чаено дърво?

Ако предпочитате коректор, то Матиращият коректор за лице е Вашият избор.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay