Лазерната епилация – всичко, което трябва да знаете

Лазерната епилация – всичко, което трябва да знаете

Когато решите да обезкосмите тялото си, в съзнанието ви се реди списък с методи и ви сте пред дилемата кой е най-ефикасен. Бръсненето няколко пъти в седмицата отнема време, а и не е толкова безопасно. Използването на епилатор е бавно и мъчително, а кола маската може да увреди кожата ви, особено ако е чувствителна. Всички тези варианти дават различни резултати- някои бързи, други незабавни, никой от тях, обаче, не постига 100% трайно обезкосмяване.

Лазерното обезкосмяване може да бъде вашето перфектно решение. При него монохроматичен светлинен лъч деактивира репродуктивния цикъл на космите в рамките на фоликулата. Лъчът прониква в корена на косъма, като по този начин унищожава космения фоликул, така че косъмът да не расте повече.

Ползи и рискове

Лазерът се насочва към няколко косми наведнъж, без да вреди на околната кожа, а процедурата е много бърза, тъй като лазерните импулси продължават по-малко от секунда. Една процедура премахва всички косми, а прилагането на 6 процедури гарантира дълготрайно, постоянно намаляване на окосмяването.

Въпреки, че лазерът работи най-добре в зоната на подмишниците, краката и бикини линията- тъй като това са нехормонални зони, където кожата е по-тънка и окосмяването е по-гъсто - той може безопасно да се използва на всяка друга част на тялото, включително на места с по-фино окосмяване като лицето, пръстите и зърната.

По отношение на рисковете, има минимална вероятност за повърхностен обрив, който обикновено отшумява в рамките на две седмици. Затова е много важно да направите своите проучвания предварително и да потърсите обучен специалист, за да сведете до минимум риска от неблагоприятен  ефект от процедурата.

Как да се подготвим за лазерно обезкосмяване

Обръснете зоната, която ще третирате 1-2 дни преди лазерното епилиране, което ще помогне на лазера да проникне в корена на косъма. Не махайте и не скубейте косми поне две седмици преди лазерното обезкосмяване, тъй като коренът трябва да остане цял, за да може лазерът успешно да го унищожи.

Какво да очакваме по време на процедурата

По време на процедурата ще ви сложат защита на очите и специалистът може да нанесе лосион или гел върху зоната преди да започне процедурата, за да намали евентуален дискомфорт.

Специалистът ще натиска ръчно лазерно устройство към кожата ви и всеки натиск ще продължи по-малко от секунда. Повечето са съгласни, че лазерното премахване на космите не е мъчително болезнено, въпреки че може да бъде малко дискомфортно. Много хора сравняват усещането от лазера с удар от ластиче или леко щипене, но за успокояване на зоната през целия процес се прилагат студен въздух или охлаждащ спрей. За щастие, процедурата се извършва много бързо и мнозина смятат болката за много по-поносима от тази при кола маска.

Не тренирайте директно след това

След обезкосмяването с лазер може да се получи леко изприщване или зачервяване на кожата, което може да продължи от 20 минути до часове, но това е напълно нормално. Можете да се върнете към ежедневните си дейности в рамките на няколко часа след процедурата, но не е добре да се правят тренировки в същия ден. Вашите космени фоликули ще бъдат много чувствителни и възпалени след третиране и всяка дейност, която причинява изпотяване, може да удължи дразненето и дори да вкара бактерии във фоликула. Това може да доведе до кожен обрив или дори инфекция. Тъй като кожата ви ще бъде много чувствителна след процедурата, важно е да нанесете слънцезащитен крем върху всяка третирана зона, която се показва на слънце.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay