8 начина да засияете за не повече от минута

8 начина да засияете за минута

Не разполагате с цял час, за да си оправите маникюра, или с половин час да изсушите косата си, нито дори с 10 минути да нанесете прецизно фон-дьо-тен и коректор? Няма проблем. Това, че сте заета не означава, че трябва да изоставите грижата за външния си вид. Всяка една от тези бързи и лесни разкрасяващи идеи ще ви направи великолепна в онези дни, когато имате само минута на разположение. А ако успеете да откраднете още малко време за себе си и да изпълните няколко от предложенията ни... още по-добре.

 

Блясък в косите


"Когато имате нужда от бързо решение за косата си, на помощ идват течните кристали. Те не само моментално карат косата ви да засияе, а и заглаждат косъма и елиминират статичното електричество," казва нюйоркският стилист Рикардо Маджоре. Затоплете няколко капки от серума в дланите си и после директно го нанесете върху изсушена коса, концентрирайки се по дължината и най-вече върху краищата. Избягвайте корените, за да не се сплеска и омазни косата ви.  

 

Изразителен поглед

 

Извийте миглите си. Не са много триковете за разкрасяване, които дават такива резултати за толкова

кратко време. Просто вземете традиционния метален уред за извиване на мигли, стисне

те го в ръце за около 10 секунди, за да се затопли, а след това го прилепете до клепача и внимателно притиснете миглите. Задръжте няколко секунди. Можете да повторите процедурата два пъти – веднъж в корените и веднъж в средата на ресниците. След това нанесете спиралата и веднага ще видите невероятния ефект.

 

Изкусителна усмивка


Мусът за устни може и да се нанася малко по-трудно от гланц или червило, но пък се задържа часове (дори и при хранене) и може лесно да компенсира липсата на друг грим. "Нанесете малко на устните си, а след това ги притиснете," казва звездната стилистка Фиона Стайлс. Ако устните ви са сухи може да добавите малко безцветен балсам. Така добавеният блясък ще създаде илюзията за още по-голяма плътност.

 

Здравословен блясък


Най-силното козметично оръжие на всички времена е бронзантът. Той моментално придава здравословен блясък на всяко лице, а новите формули гарантират добър резултат. Избягвайте прекалено оранжевите варианти, както и тези с брокат. Вземете матов бронзант и нежно го нанесете в зоните, където слънцето огрява лицето ви – носът, скулите и линията на косата. Ползвайте голяма мека четка. Ако искате още по-бързи и лесни резултати просто добавете няколко капки течен бронзант към дневния хидратиращ крем.

 

Ефектна прическа


В дните, когато нямате време да сушите, къдрите, изправяте, приглаждате и т.н. косата си и все пак не искате обикновена опашка, опитайте тази бърза, лесна и ефектна прическа. Вдигнете косата си високо, като използвате ластик, чиито цвят се слива с вашия. След това усучете косата и я увийте около базата на опашката, за да оформите красив кок. Прикрепете с няколко фиби и малко лак за коса, за да пригладите летящите косъмчета.

 

Събудете лицето си


Как за минута да създадете илюзията, че сте спали поне 10 часа? Вземете молив за очи с телесен цвят и очертайте долната вътрешната част на окото. След това нанесете бледи, бляскави сенки във вътрешния ъгъл на окото, като оформите малко "V”. По този начин прикривате тъмните кръгове и придавате блясък на погледа си.

 

Свежа руменина


Успахте се и пропуснахте сутрешния джогинг? Няма нищо непоправимо след минута с руж в ръка. С розовите отенъци не можете да сгрешите, тъй като са универсални и придават блясък и свежест на всяко лице. Изберете полупрозрачна формула, за да можете постепенно да изградите цвета без да прекалявате. Вземете скосена четка, усмихнете се и нежно нанесете руж на най-издадената част от бузите. Наслоявайте докато не получите естествено изглеждаща руменина.

 

Обемна и красива коса


Ролките за коса имат невероятен ефект. Но кой има време за това? Ето начин бързо да придадете секси обем на косата си. Наведете главата си надолу и сушете косата в корените за около 45 секунди. След това напръскайте с лак за коса за лека фиксация. Изправете се и поставете кичурите по местата им. Само за минута получавате изумителен обем.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay