Ето защо не трябва да прехвърляте слънцезащитата си в различен контейнер

Ето защо не трябва да прехвърляте слънцезащитата си в различен контейнер

Нанасянето на слънцезащита е една от задължителните стъпки в нашата рутинна грижа за кожата. Независимо дали е  зима или лято, лицето ни се нуждае от продукт, който да ни предпазва от вредните влияния на UV лъчите. Лятото е тук и отпускарският сезон настъпва. Затова не бива да пренебрегваме слънцезащиата, нанасяйки я през 3-4 часа в продължение на целия ден.

Защо споменахме отпуските ли? Голяма част от дамите предпочитат да прехвърлят част от козметиката си в по-малки и практични контейнерчета, за да спестят място в багажа си, когато пътуват. Но това е една от големите грешки, които допускаме спрямо нашия слънцезащитен крем. Той никога не бива да се премества в опакова, различна от оригиналната. Ето защо:

Тази стъпка е изключително вредна за вашия предпазен крем по няколкоо прични. На първо място ние никога не можемд а гарантираме, че контейнерът, в който я прехвърляме е напълно чист. Всякакъв вид бактерии и прашинки могат да попаднат в крема и да го компрометират.

Ето защо не трябва да прехвърляте слънцезащитата си в различен контейнер

Следваща по важност идва съвместимостта на продукта с материалите, от които е изработен контейнера, в който имате намерение да прехвърлите продукта. Определени видове пластмаса могат да влязат в реакция с дадени съставки и да изменят функционалността на крема. Това може да намали неговата защита и да причини различи неблагоприятни реакции върху лицето. Основните съставки, които биха могли да предизвикат проблем са консервантите, активните съставки и самите предпазни филтри. Ако все пак много държите да прехвърлите продукта си, заложете на стъкло.

Не забравяйте, че слънцезащитните продукти се предлагат в специално създадени за тях опаковки, които предпазват крема от нарушаване на неговата цялост и функционалност. В момента, в който вие прехвърлите този продукт, той може да стане негоден за употреба. Така или иначе слънцепредпазните кремове за лице се предлагат в опаковки не по-големи от 50 мл, така че те не биха заели кой знае колко пространство в багажа ви. Рискът определено не си заслужава!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay