Искате здрава и блестяща коса? Прочетете това!

Идеалната коса е постижима мисия

Повечето жени винаги са искали здрава и блестяща дълга коса. И всъщност това не е чак толкова трудно за постигане, пище hellomagazine.com. Вижте няколко лесни съвета, с които да постигнете желания блясък и здравина на косата ви.

Често миене

Ако миете косата си прекалено рядко, рискувате върху нея да се натрупат стилизиращи продукти като лак и гел, както и прах, дим и всякаква мръсотия от околната среда. Препоръчително е косата да се мие поне през два дни.

Използвайте балсам за коса
 

Когато става дума за блясък, балсамът е един от най-големите помощници. Уверете се, че сте избрали продукт, който е подходящ за вашия тип коса. Ползвайте го всеки път, когато миете косата си. Веднъж седмично пък правете подхранваща маска и я оставяйте да действа около 20 минути, като завиете косата си с кърпа.

Изплаквайте със студена вода
 

След като измиете косата си с шампоан и балсам, изплакнете я добре със студена вода. Това спомага за затваряне на кутикула на косъма и придава блясък.

Използвайте стилизиращи продукти
 

Употребата на гел и пяна осигурява по-дълготраен блясък, тъй като продуктите защитават косата от външната среда и контролират накъдрянето. Те също затварят кутикула и придават мекота на косата, като едновременнно с това отразяват повече светлината. И все пак, бъдете внимателни и не слагайте прекалено много продукти върху косата си, за да не постигнете обратния ефект.

16 4
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay