Как да удължите живота на парфюма си

Вижте как да задържите аромата на парфюма си за по-дълго

Как да удължите живота на парфюма си

Според Коко Шанел трябва да парфюмираме тези части от тялото си, които са предназначени за целуване. Разбира се, в тези думи има голяма доза истина.

Но въпреки всичко, за да задържим аромата на парфюма си за по-дълго време, трябва да знаем за съществуването на някои трикове. Ако следвате съветите по-долу, може да удължите многократно трайността на любимия си парфюм.

1. Открийте точките на пулса
Пулсните точки са там, където кръвоносните съдове са най-близо до кожата. Тези области генерират топлина, с помощта на която ароматът се разспространява най-добре във въздуха.

Слагайки си парфюм върху вътрешността на китките, лактите, по шията, зад ушите и дори по вътрешността на коленете, се уверявате, че топлината си взаимодейства с аромата по начин, който ще го задържи максимално дълго.

В никакъв случай не се парфюмирайте в областта на гърдите и подмишниците. Това са частите от тялото, които са подложени на най-обилно потене, и резултатът от смесването на парфюма с потта може да бъде непредвидим.

2. Впръскване или нанасяне чрез допир?
Много е важно парфюмът да бъде нанесен върху кожата по правилния начин. В зависимост от шишенцето това може да стане чрез впръскване, с помощта на пръстите си или с помощта на кърпички, ако парфюмът е твърд.

Някои дами пръскат кълбо от любимото ухание във въздуха и минават през него. Това всъщност не е никак лош начин за парфюмиране, но за сметка на това не е никак икономичен, тъй като се губи голямо количество от парфюма.

Парфюмирайте се преди да се облечете и да сложите бижута върху себе си. Много от благоуханията оставят петна върху различните тъкани или пък върху метал. След като нанесете аромата върху кожата си, трябва да го оставите да засъхне.

Не търкайте напръсканото място с пръсти, защото така уханието може изцяло да загуби индивидуалността си.

3. Аромат в косите
Ако искате приятният мирис да се запази възможно най-дълго време и хората около вас да го усещат максимално, можете да нанесете част от парфюма върху косата си. Условието е косата да е чиста и без нанесен лак или други продукти върху косъма.

Трябва да имате предвид, че всички парфюми съдържат алкохол, който може да доведе до изсушаването на косата ви. За предпочитане е да впръскате от 20-30 сантиметра разстояние и не наведнъж, а на малки порции.

4. Уханието може да се задържи за повече от един ден
Има някои тайни, които ще ви помогнат да задържите приятната миризма върху кожата си за повече от ден.

Например, ароматът се изпарява много по-бързо, ако е нанесен върху суха кожа. Затова винаги използвайте овлажнител преди нанасяне.

Много жени нанасят първо вазелин и чак след това - парфюм. В този случай ароматът не може да проникне в порите. Всичко това важи само за жени с нормална или суха кожа. При тези, които имат по-мазна такава, няма нужда мястото на впръскване да се овлажнява предварително.

Преди да си купите какъвто и да било парфюм, проучете добре нивото на концентрация на аромата, който съдържа. Парфюмът винаги издържа повече, отколкото парфюмната вода. Последната пък е по-трайна от тоалетната вода.

Съхранявайте любимия си аромат в плътно запечатано шишенце на сухо място, без достъп на пряка слънчева светлина.

Имайте предвид, че ако използвате един и същ аромат продължително време, рецепторите ви започват да отказват да приемат мириса. Така че не бързайте да съдиде производителя - хората около вас усещат уханието много по-силно от самите вас.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

26 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 20.05.2014|18:25
И аз пръскам по косата много хубаво мирише и доста трайно.
7
Не е посочен 19.05.2014|16:53
Определено съм съгласна, особено за аромата в косата.
6
Не е посочен 15.05.2014|19:06
Полезни съвети, но най-доброто е да си купим качествен парфюм.
5
Не е посочен 15.05.2014|18:20
И това го има, наистина.
4
Не е посочен 15.05.2014|16:32
Страхотни съвети наистина, но всичко си зависи от самия парфюм, някои просто не са трайни.
3
Не е посочен 15.05.2014|15:56
не ги знаех тези неща :)
2
Не е посочен 15.05.2014|15:29
полезни съвети не ги знаех.
1
Не е посочен 15.05.2014|15:26
Последното е много вярно, ако дълго време използваме един парфюм ние свикваме с аромата му и не го усещаме, но околните го долавят и наистина се впръсква по пулсиращите части на тялото, но съм чувал, че ако се парфюмираш по косата тя по-бързо ще побелее.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay