Кои планети са ретроградни в момента?

Кои планети са ретроградни в момента?

Когато става въпрос за астрологични събития, които предизвикват много шум, спорове и безпокойство, ретроградните планети обикновено са в горната част на списъка. В края на краищата, не е необичайно вашият приятел да изпрати съобщение в груповия чат: "Ъмм, Меркурий пак ли е ретрограден?" след ужасна седмица.

Въпреки че ретрограден Меркурий има тенденция да получава най-много внимание, внасяйки хаос в живота ни, планетата-пратеник далеч не е единственото небесно тяло, което изглежда се движи назад от нашата гледна точка на Земята. ВенераМарсЮпитер , Сатурн , Уран , Нептун и Плутон също стават ретроградни през различни периоди от годината. Възможно е дори някои от тези планети да бъдат ретроградни по едно и също време.

Чудите се кои планети са ретроградни в момента? Прочетете всички дати, за да сте абсолютно сигурни коя област от живота е засегната от планетарно обратно въртене.

В момента Меркурий е в първата си ретроградност за 2024 г. Текущата ретроградност започна на 1 април и ще продължи до 25 април.

Дати на ретрограден Меркурий през 2024 г.:

Когато Меркурий, планетата за събиране на информация, е ретрограден, очаквайте забавяния, свързани с комуникацията, транспорта и технологиите. Тези триседмични периоди, които се случват три до четири пъти в годината, са възможности за саморефлексия, изследване и преразглеждане в кой дом от вашата рождена карта Меркурий се движи назад.

През 2024 г. Меркурий ще стане ретрограден три пъти и всеки път, поне част от времето, ще се движи назад през ориентирани към действие огнени знаци, призовавайки ви да придобиете яснота относно страстните проекти и планове, произтичащи от вашия вътрешен стремеж.

Ето датите на ретроградния Меркурий през 2024 г.:

  • 1 април до 25 април в Овен
  • 4 август до 28 август в Дева и Лъв
  • 25 ноември до 15 декември в Стрелец

Дати на ретроградна Венера:

Венера, планетата на взаимоотношенията, изкуството, ценностите и парите, става ретроградна на всеки 18 месеца за около шест седмици. През тези периоди обикновено сте изправени пред предизвикателството да обмислите и да завържете свободните краища, свързани с романтиката, печалбите и вашето възприятие за красота. Венера беше ретроградна от 22 юли до 4 септември 2023 г. във фиксиран огнен знак Лъв, така че следващият път, когато се движи назад, ще бъде едва от 1 март 2025 г. до 12 април 2025 г. в кардинален огнен знак Овен и променлив воден знак Риби.

Дати на ретрограден Марс:

На всеки две години за около два до два месеца и половина Марс, планетата на действието, енергията, секса и агресията, става ретрограден, забавяйки способността ви да набирате инерция, да изживявате максимално либидото си, да бъдете уволнени и енергично да натиснете газта. Време е да помислите за страстта, гнева и това, което ви подхранва.

През 2024 г. Марс ще бъде ретрограден в самия край на годината — за щастие, когато така или иначе приключваме — във фиксиран огнен знак Лъв, преминавайки обратно в кардинален воден знак Рак. На свой ред може да бъдете подтикнати да медитирате върху това как се самомотивирате около творчески, себеизразителни начинания и домашния живот и свързаните със семейството начинания.

Ето датите на ретрограден Марс през 2024 г.:

  • 6 декември до 23 февруари 2025 г. в Лъв и Рак

Дати на ретрограден Юпитер:

Щастливият Юпитер, планетата на изобилието, късмета и експанзията, става ретрограден всяка година за около четири месеца. През 2024 г. ще се движи назад през Близнаци, променливият въздушен знак, известен с това, че е любопитен, изследователски, разбиращ и притежаващ висока енергия. На свой ред, обратното въртене на Юпитер през знака на Близнаците ще подхрани интроспекция, философстване и поставяне под въпрос на правилата, свързани с комуникацията и събирането на информация.

Ето датите на ретрограден Юпитер през 2024 г.:

  • 9 октомври до 4 февруари 2025 г. в променлив въздушен знак Близнаци

Дати на ретрограден Сатурн:

Сатурн, планетата ръководител на задачите и ангажираността, е ретрограден всяка година за около четири месеца и половина. През 2024 г. тя ще бъде ретроградна в Риби, емпатичният, мечтателен, артистичен променлив воден знак, който ви подтиква да помислите върху основите и границите, които сте поставили, по-специално по отношение на вашата духовност, креативност и самолечение. Ще имате възможност да помислите защо сте ги задали, какво сте постигнали и защо и евентуално да редактирате подхода си.

Ето датите на ретрограден Сатурн през 2024 г.:

  • 29 юни до 15 ноември в променлив воден знак Риби

Уран, планетата на бунта, внезапната промяна и иновациите, е ретрограден всяка година за около пет месеца и през 2024 г. ще се движи назад през Телец, неподвижният земен знак, известен с това, че е бавен и стабилен, упорит и дълбоко чувствен.

На свой ред, ретроградността на Уран през 2024 г. ще ви подтикне да обмислите промените, които можете да направите относно начина, по който мислите и чувствате по важни въпроси - може би специално свързани с доходите и взаимоотношенията, които са уникално за Телеца.

Ето датите на ретрограден Уран през 2024 г.:

  • 28 август 2023 г. до 27 януари в Телец
  • 1 септември до 30 януари 2025 г. в Телец

Дати на ретрограден Нептун:

Нептун, планетата на мечтите, илюзиите и духовността, се движи ретрограден всяка година за пет до шест месеца. През 2024 г. ще се движи назад през Риби, артистичният, дълбоко състрадателен и променлив воден знак. Нептун е съвременният управител на Риби, така че двете енергии вървят ръка за ръка и на свой ред ще бъдете вдъхновени да преразгледате всичко, което ви вдъхновява артистично и ви подхранва духовно. Това също може да бъде благоприятен период за водене на дневник на мечтите или за гмуркане в самостоятелна работа.

Ето датите на ретрограден Нептун през 2024 г.:

  • 2 юли до 7 декември в Риби

Дати на ретрограден Плутон:

Плутон, планетата на трансформацията, смъртта, силата, контрола и прераждането, става ретрограден веднъж годишно за пет до шест месеца. През 2024 г. ще се премести във фиксиран въздушен знак Водолей на 20 януари, което е забележително, защото се движи много бавно и прекарва от 12 до 30 години в знак. (Забавен факт: от 2008 г. Плутон прекарва по-голямата част от времето си в кардинален земен знак Козирог.)

Ретрограден Плутон се движи напред-назад между Водолей и Козирог през 2024 г., като ви подтиква да направите равносметка на всякакви токсични, негативни и саморазрушителни поведения, модели и системи от вярвания, особено свързани с това как се показвате като член на вашия общност, свързана с иновациите и технологичния напредък и поставяне на носа си в мелницата, за да спечелите признание.

Ето датите на ретрограден Плутон през 2024 г.:

  • 2 май до 11 октомври във Водолей и Козирог
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay