Кои покупки за бебе са наистина ненужни

Кои покупки за бебе са наистина ненужни

Всяка бъдеща майка иска да бъде напълно подготвена за появата на новия член на семейството и повечето жени купуват всичко, което се предлага в бебешките магазини. Повечето жени си казват "По-добре да купя повече неща от необходимото, отколкото да ми потрябва нещо и да го нямам". Но истината е, че голяма част от бъдещите майки дават много излишни пари за неща, които не са необходими.

Ето кои са покупките, които можете да пропуснете или отложите:

1. Креватче

Не бързайте да купувате креватче, преди да разберете как ще се случва спането във вашия случай. Например, може да сте подготвили детска стая, но има голяма вероятност да не можете да спите отделени от бебето си. Има деца, които до около 6-месечна възраст са спокойни и можете спокойно да спите в различни стаи, но след това започват да изискват повече внимание и ще се наложи бебето да спи във вашата спалня. Също така, не бива да забравяте за нощното хранене, така че поне в първите месеци, най-добрият вариант е да купите някакво подвижно креватче, което да местите лесно.

2. Маса за повиване

Истината е, че масите за повиване са опасни. Детето може да падне, без значение колко внимателни сте. Не се нуждаете от маса за повиване. Можете да вършите това на леглото, като е добре да слагате нещо непромокаемо отдолу, за да не съсипете матрака.

3. Корито за къпане

Ако имате вана вкъщи, купуването на корито е безсмислено. Плуването е страхотно раздвижване за бебето, така че ако имате вана просто я измивайте добре преди да къпете детето и го пуснете да плува в нея.

4. Скъпа бебешка количка

Когато става дума за бебешката количка, най-важното условие е тя да бъде лека, така че да можете спокойно да я носите, когато се налага. Също така, тези колички, които са с кошче за лежаща позиция не са особено практични. Поради простата причина, че само след няколко месеца вече няма да върши работа. Ако има от кого, вземете такава количка назаем, а след това купете количка с кошче за седене.

5. Дрешки

Бебетата растат изключително бързо, буквално с дни. Когато купувате дрешки, преди бебето да се роди, не купувайте прекалено много дрешки за новородено. Те ще бъдат малки на бебето съвсем скоро, а и освен това, когато бебето се роди, вероятно ще получите много подаръци, които често включват дрешки за новородено. Наблегнете на дрешките за 3-6 месеца и дори по-големи. Може да ви се струва, че мислите за много напред във времето, но бързо ще дойде моментът, в който ще бъдат по мярка.

6. Стерилизатори

Въпросът със стерилизацията е много според. Има хора, които твърдят, че не е необходима и такива, които казват, че е абсолютно задължителна. Както и да е, има начини за стерилизация, които не включват специален уред. Можете да стерилизирате нещата на бебето с вряща вода.

7. Кантар

Много бъдещи родители решават, че е необходимо да купят кантар, за да следят как детето наддава на тегло. Истината е, че бебетата се водят на консултации достатъчно често и претеглянето в лекарския кабинет е напълно достатъчно. Не е нужно да харчите пари и за това.

8. Бебефон

Бебефонът е необходим, ако живеете в голяма къща или в много огромен апартамент. В един двустаен апартамент няма никаква нужда от бебефон, тъй като ще чуете бебето, ако се разплаче.

9. Играчки

Огромният брой играчки не помагат на децата да се развиват. Напротив, малък брой играчки всъщност учат децата да ценят всяка една от тях. 2-3 играчки, които са на пода или на леглото, обикновено са достатъчни.

10. Детска кошара или проходилка

Детските кошари са буквално като малки затвори. Тези кошари са удобни единствено за родителите и по никакъв начин не помагат на децата. Удобни са за родителите, защото могат да вършат други неща, докато детето е в безопасност, но децата се чувстват ограничени. Същото важи и за проходилката. Децата се отбутват с крачета, вместо да се опитват да вървят, и когато се опитат да направят същото без проходилка, обикновено падат напред.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay