Кои са най-красивите страни в света?

Кои са най-красивите страни в света?

Ако се опитвате да решите кое е идеалното място да прекарате лятната си ваканция, можете да разгледате този списък. Пътуващи от цял свят са избрали най-красивите страни света и списъкът включва места за любителите на плажа, феновете на пешеходния туризъм, както и за тези, които обичат големите шумни градове, така че има за всеки по нещо. 

Ние избрахме 10-те най-интересни страни от класацията, които да ви представим: 

Перу, 16-то място

Тази страна е известна със своите страхотни фестивали, руините на инките и природни чудеса - като тропическите гори на Амазонка, езерото Титикака и Андите. Нещо, което трябва да се има предвид при посещението на емблематичния Мачу Пикчу: посещенията са по-ограничени и билетът важи за 4 часа. 

Финландия, 14-то място

Финландия често е наричана "земята на хилядите езера” и там има повече от 180 000 езера. Тук любителите на природата се наслаждават на невероятни острови и дълги разходки в красиви гори, които между другото покриват около 3/4 от площта на страната.

Бонус: Финландия е по-достъпна от другите скандинавски страни, от финансова гледна точка.

Индия, 13-то място

Тази страна очарова с вкусовете на храната, невероятните си плажове и разнообразието от култури. В Индия имате възможността да посетите един от най-старите непрекъснато населени градове в света, Варанаси. Броят на храмовете в града е невероятен - има повече от 23,000.

Мексико, 12-то място

Сред нещата, на които туристите не могат да устоят в Мексико, са слънчевите плажове и фантастичните древни обекти - един от тях, 1500-годишният град на маите Чичен Ица, е включен в списъка на новите 7 чудеса на света.

САЩ, 9-то място

Някои от милионите неща, които привличат туристи в САЩ, са невероятните плажове и националните паркове с голямо разнообразие от пейзажи.

Арктическия национален парк в Аляска, е сред най-дивите места на континента. Там не съществуват павирани пътища и пътеки.

Исландия, 8-мо място

Уникалните традиции и харизматичната столица, Рейкявик, карат туристите да казват "Уау".
Северното сияние е нещото, което прави Исландия уникална и привлича много туристи. 

Южна Африка, 5-то място

Плажовете, уникалното вино, перфектното време и сафари. Това са нещата, които отличават Южна Африка от другите страни. 

Всеки приключенски настроен турист ще се влюби в Националният парк Крюгер. Това място е дом на хиляди слонове, африкански биволи и леопарди.

Нова Зеландия, 3-то място

Онези, които оцелеят след дългия полет до Нова Зеландия, ще бъдат възнаградени с разнообразието на местната флора и фауна. Тази страна е дом на зашеметяващи хълмове, плажове, водопади и световноизвестни фиорди - най-големият от тях, Тасманският ледник, е дълъг около 17 мили, покривайки площ от 39 квадратни мили.

Канада, 2-ро място

Най-големият национален парк на страната, Национален парк Ууд Бъфало, е по-голям от Швейцария, покривайки площ от около 17 300 квадратни мили. 

Планините са много привлекателни за скиорите. 

Шотландия, 1-во място

Зашеметяващи замъци, привидно безкрайни диви плажове и красиви езера- това е Шотландия.  Пешеходни маршрути на дълги разстояния, като Уест Хайланд, Великият път на Глен и Южния възвишен път, са сред най-добрите в света за опитни туристи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay