500 души и 1500 снимки за 100 секунди

EranAmir завладя YouTube с дигиталното си изкуство

500 души и 1500 снимки за 100 секунди

Освен сайт за свободно споделяне, YouTube се превърна и в своеобразна онлайн сцена за изява на всеки, който иска да покаже нещо пред целия свят. Без значение от цвят на кожата, възраст, пол, социален статус. Само трябва да се намерят достатъчен брой желаещи, които да кликат и да гледат.

Така уеб сайтът за видео покори Кийнан Хакил – момче, болно от рядко генетично заболяване, но развило рядък талант – да имитира звездите само с устни. Кийнан стана толкова популярен в уеб пространството, че имитациите му се превърнаха в съвсем реални видео проекти със звезди като 50 Cent и Дженифър Анистън.

Стоп моушън видео, публикувано преди седем дни дни пък "взриви мрежата" с близо 800 хиляди гледания до този момент. Впечатляващият клип на YouTube потребителя EranAmir бе препоръчан и в популярния списък с най-доброто от интернет в последната седмица, публикуван в сайта на британския "Daily Mail".

Кадрите показват 500 души на улица в Израел, които държат снимка. За да бъдем точни - 1,500 снимки. С прехвърлянето на лицата на доброволците образите върху снимката започват да се движат, създавайки впечатлението за филм. Така възниква стоп моушън ефектът.

"Изглежда сякаш всеки пореден човек държи екран, от което се създава общ ефект. Мисля, че режисьорът, заснел това видео, е извадил снимки на кадри, принтирал ги е по ред, помолил е хората да ги задържат (по ред) и след това е наредил снимките с всички тези хора (пак по ред), създавайки това видео. Изглежда лесно, но очевидно е вложен много тежък труд в този проект. Браво, EranAmir – очакваме следващата ти работа", коментират в technocrati.com.

Видеото е наистина интересно. Загледайте се, за да разберете историята.

 


9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 30.08.2011|14:27
Уникално е! В YouTube можем да намери уникални клипове, някои за съжаление изобщо не са за гледане, но EranAmir се е постарал да бъде уникален. Браво, нямам думи просто!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay