Да поговорим за Кевин

Награденият филм е по роман на Лайнъл Шрайвър

Лин Рамзи
Лин Рамзи

Всеки октомври в Лондон се случва едно събитие, което любителите на седмото изкуство очакват с нетърпение. Това е Лондонският кинофестивал, който тази година се проведе за 55-и път.

"Трябва да поговорим за Кевин" е лентата, която тази година бе отличена за най-добра, научаваме от upandcomers. Тя е с участието на носителката на "Оскар" Тилда Суинтън, а сюжетът разказва за проблемите в отношенията между майка и син. Филмът е създаден по едноименния роман на Лайнъл Шрайвър, а негов режисьор е Лин Рамзи.

С призове за дебют бяха отличени аржентинският режисьор Пабло Джорджели и британската актриса Кандиз Рийд, която получи наградата за ролята си в "Junkhearts". За най-добър документален филм пък бе избран "В бездната: разказ за смъртта, разказ за живота" на Вернер Херцог, чиято тема е смъртното наказание.

Наградите за цялостно творчество грабнаха Дейвид Кроненбърг и Ралф Файнс. Последният получи почетно отличие на Британския филмов институт, като признание за "уникална кариера", успешно съчетала хитови филми и професионални драми. Кроненбърг пък беше награден със същия приз за филми, "изследващи тъмните импулси и вътрешния живот на героите".

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay