Кралското семейство помага на нуждаещите се

Кейт и Уилям се присъединиха към още една благородна кауза

Кралското семейство помага на нуждаещите се

Всички приказки ни разказват колко добри сърца имат принцовете и принцесите. Те винаги са благородни, състрадателни и помагащи на изпадналите в нужда.

Кейт Мидълтън и принц Уилям са най-известните съвременни приказни герои. Те превърнаха дори сватбата си в благотворително събитие, като дариха всичките си подаръци и това донесе 1 милион паунда на 26 организации.

Сега те посетиха център за глобални доставки на UNICEF в Копенхаген, научаваме от HelloMagazine. Целта на визитата им беше да привлекат общественото внимание върху проблемите в Източна Африка.

Според данни на ООН на бедност и глад са подложени около 12 милиона души. В Сомалия, където се водят военни действия, доставките на храна и вода са затруднени, поради контрола на бойци от ислямистката организация Ал Шабааб.

Кралското семейство се включи в опаковането на помощи - хранителни продукти, вода, ваксини, лекарства. До момента от UNICEF са доставили повече от 10 хиляди тона хуманитарна помощ за региона, включително за 108 000 деца, страдащи от недохранване. Срещу дребна шарка са ваксинирани 1,2 милиона деца, а 2 милиона жители на Африканския рог са получили достъп до чиста питейна вода.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay