Уволниха шефката на Yahoo

Карол Барц е сред най-влиятелните жени в света на технологиите

Уволниха шефката на Yahoo

Една от най-успелите жени в технологиите, Карол Барц, е била уволнена от длъжността "главен изпълнителен директор" в Yahoo. Новината ѝ е била съобщена по телефона от председателя на борда на директорите Рой Босток.

Няколко месеца по-рано трима високопоставени мениджъри напуснаха интернет-гиганта в знак на протест срещу начина на ръководство.

Причините за уволнението на Барц все още не са ясни. То най-вероятно се дължи на намалелите приходи от реклама и все по-малкото потребители на Yahoo, които вместо това предпочитат да използват Google и Facebook.

Карол Барц e начело на компанията от януари 2009 година. Тя е най-скъпо платеният мениджър на дружествата от индекса "Standard and Powers 500", както и единствената жена, попаднала в престижната класация на Асошиейтед прес.

Бившият изпълнителен директор е сред най-уважаваните хора в Силиконовата долина. Тя е бивш ръководител на софтуерната компания "Autodesk", а преди това е била част от управителните съвети на големи технологични фирми като "Intel" и "Cisco Systems". Карол Барц зае мястото на Джери Янг и докато беше начело на компанията, тя направи мащабни промени в мениджмънта и съкрати разходите, като превърна Yahoo от обикновена търсачка в място за персонализирано съдържание.

В кратко писмо до служителите във фирмата, Барц пише: "С тъга ви съобщавам, че бях уволнена само с едно телефонно обаждане от председателя на борда на Yahoo. За мен беше удоволствие да работя с всички вас и ви пожелавам всичко най-добро занапред". Мястото ѝ ще бъде временно заето от главния финансов директор на фирмата Тим Морс.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay