Хората, които започват да украсяват за Коледа рано, са по-щастливи

Хората, които започват да украсяват за Коледа рано, са по-щастливи

Декорирането на дома за най-светлият празник Коледа е истинско щастие, затова често се изкушаваме да го направим по-рано. И въпреки че хората може да ви мислят за луди, ако украсявате елхата си още през ноември, няма нищо лошо в това да се вълнувате за любимия си празник. Всъщност това ви прави само по-щастливи от останалите. Шах и мат.


За хората, които обичат Коледа, този празник безспорно е най-прекрасното време на годината, поради което веднага щом коледният сезон отмине, те започват да се вълнуват за следващата Коледа. Докато повечето хора украсяват дръвчетата си по-късно, например през първата или втората седмица на декември, за някои Коледа започва, когато свърши Хелоуин.

И няма нищо лошо в това! Всъщност, според Стив Маккеун, знаменит психоаналитик и основател на MindFixers, хората, които се вълнуват за Коледа предварително и започват да украсяват за празника рано, са по-щастливи от тези, които не го правят.

Украсяването за Коледа носи радост само по себе си, но също така помага на хората да намалят стреса и безпокойството и ги връща в детството отново. Има и още! Според проучване, публикувано в The Journal of Environmental Psychology, хората, които украсяват домовете си за Коледа, са по-дружелюбни и отворени към света.

Проучването продължава, за да добави, че тези хора също така са страхотни съседи и обичат да бъдат заобиколени от хора. Така че, в случай, че се нуждаете от някаква мотивация, за да украсите дома си за Коледа още тази вечер, имате го! 

Има и още няколко причини, поради които винаги е добре да започнете да декорирате рано. В последния момент в крайна сметка бързате и нямате толкова време да се развихрите и да направите красива украса. Също така, когато украсите по-рано имате повече време да се наслаждавате на украсата и да си създавате коледно настроение. Ранното декориране за Коледа има много ползи, така че не позволявайте на никого да ви разубеждава.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

39 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay