Колко пъти на ден наистина трябва да яде кучето?

За да е здраво

Колко пъти на ден наистина трябва да яде кучето?

Ако сте собственик на куче, със сигурност искате да положите най-добрите грижи за него. Ако сте се чудили колко пъти да го храните и дали не му давате прекалено много или прекалено малко храна, ето отговорите.

Колко трябва да ядат малките кученца?

Малките кученца трябва да ядат на няколко часа, за да избегнат опасно ниски нива на кръвната захар. Колкото повече кученцето расте, можете да намалите дажбата му, като съгласувате това с ветеринарен лекар. 

Колко пъти на ден наистина трябва да яде кучето?

Колко трябва да ядат възрастните кучета?

Големите кучета не се нуждаят от толкова често хранене и може да има по-голям интервал между храненията. Напълно нормално е да се хранят по 2 пъти стабилно на ден. 

Ако на кучето му е предписано диета, то може би е под-добре да яде по 4 пъти по малко, за да може да загуби по-лесно килограмите. 

Колко пъти на ден наистина трябва да яде кучето?

Да кажем и за свободното хранене

Някои собственици предпочитат да оставят много храна в купичката на кучето и разчитат то да хапва толкова, колкото му се яде. При някои кучета това наистина работи, но има други, които са доста лакоми и това може да доведе до затлъстяване. Освен това по този начин не можете да следите колко яде кучето ви и дали има промяна в апетита, което може да е ранен показател за някоя болест.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay