5 изненадващи начини, по които съсипваме косата си

5 изненадващи начини, по които съсипваме косата си

Знаем, че времето ви е ценно и нямате нито секунда за губене. Но някои преки пътища да имате страхотна прическа не си струват щетите, които бихте могли да си причините на косата, дори ако ви спестяват ценни минути за подготовка. Избягвайте тези грешки – косата ви ще ви благодари.

Сух шампоан

В някои сутрини сухият шампоан ви изглежда като най-добър приятел. Но вредата му идва от използването му два или повече дни подред. Това е така, защото скалпът трябва да диша, но натрупването на химикали запушва порите на скалпа ви. Решението е да намерите подходящия шампоан за вашата коса и кожа на скалпа. Ако е нужно се посъветвайте със специалист, който да ви посъветва кой продукт трябва да използвате, за да не ви се омазнява косата твърде бързо.

Нагряване до макс

Колкото по-висока е топлината, толкова по-малко време трябва да държите сешоара или пресата, нали? Вярно е, но няколко секунди в повече и здравето на косата ви ще остане в миналото. Не само можете да изгорите скалпа си, но ще изсушите всички естествени масла, причинявайки се вяла и безжизнена коса.

Стилизиране на влажна коса

Никога не бива да използвате гореща маша или преса върху влажна, дори и леко влажна, коса. Стилизаторът развива твърде висока температура, което може да доведе до трета степен изгаряне на скалпа си дори само от парата. А и косата ви може да започне да цъфти повече.

Дърпането

Преминаването бързо през косата многократно, за разлика от използването на едно по-бавно движение, също не е толкова добра идея, тъй като можете да прегорите косата си. Мислете за нея като за нежна материя. Бихте ли натискали върху нея ютията отново и отново? Най-вероятно не. За да стане косата ви по-управляема, нанесете изглаждащ лосион върху влажна коса. След това, след като изсъхне, ще ви трябва само едно бързо движение, за да изправите перфектно косата си.

Прекаленото връзване

Когато вашата коса ви дразни, стегнатата опашка изглежда лесно решение. За нея не е нужна топлина? Не нанася щети? Това не е правилно. Стегнатите опашки изтръгват всички фини косми около линията на косата ви. Освен това допринасят за накъсването на косъма. А от тях бихте получили и главоболие.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay