6 трика за обем на косата

6 трика за обем на косата
unsplash

Постигането на бляскава плътна и обемна коса може да ви се стори направо невъзможно, особено ако имате фина, тънка или оредяваща коса. Има няколко съвета и трика, които можете да използвате, за да увеличите моментално обема. Всъщност може да се изненадате колко обем можете да постигнете.

Ето кои са начините за постигане на незабавен обем:

1. Текстурираща пудра

Не подценявайте силата на текстуриращата пудра! Въпреки че често се използва за по-добра фиксация на прическите, този продукт също създава обем. Пудрата се нанася по следния начин- повдигате кичурите, поръсвате от пудрата и продължавате със следващия участък от косата. След това трябва да втриете пудрата с пръсти в скалпа. След това оформете косата по желания начин.

2. Мус за обем

Можете да използвате също пяна за коса или мус. Нанася се върху влажна коса и може да създаде сериозен обем. Пяната незабавно създава по-повече плътност от корена до краищата, като същевременно оставя косата с красив блясък.

3. Конска опашка

Ето един бърз начин да направите конската си опашка да изглежда така, сякаш имате двойно повече коса. Вземете два ластика и разделете косата си на две части хоризонтално – точно зад ушите ви. Вържете малка опашка на темето, след това вземете долната част и я разделете вертикално. Вържете двете части на друга опашка, по-високо. Това кара фината коса да изглежда двойно по-пълна. Освен това създава по-малко напрежение, което е важно за фина или изтъняла коса.

4. Коректор за скалп

Откритият скалп може да направи косата ви да изглежда тънка, както и побелелите корени, които създават илюзията за по-голям скалп. Коректор за корени, фон дьо тен за скалп или оцветен сух шампоан могат да се справят и с двете.

5. Изсушаване с главата надолу

Вероятно сте виждали "сушенето със сешоар с главата надолу" във филми и реклами, но това не е само по филмите. Този трик за увеличаване на обема на косата наистина работи. Изсушете косата си с главата надолу без накрайника на сешоара. След това, след като корените изсъхнат, вдигнете главата си и доизсушете косата си както обикновено.

6. Велкро ролки

За да увеличите още повече обема, сложете няколко велкро ролки в косата след изсушаване със сешоар. Изсушете всяка част със сешоар, след това сложете ролките и изчакайте около 15 минути косата да изстине по този начин. Ще имате обем, който дори не сте предполагали, че може да се получи с ролки.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay