7 причини, поради които косата ви не расте!

Понякога не обръщаме внимание на малките неща, които създават големи проблеми

7 причини, поради които косата ви не расте!

Всяка дама иска да се радва на дълга и здрава коса. Много от нас се оплакват, че гривите им не растат. Това може да се дължи на ред причини, които понякога имаме склонността да пренебрегваме. Дали става въпрос за пропусната подстрижка, или пък неправилната четка за ресане, не е лошо да обърнем внимание на възможните причини.

Хубавото е, че косите ни никога не спират да растат, освен ако нямаме сериозен здравословен проблем, но все пак процеса може да се забави значително, когато не ги поддържаме правилно. Ето и седем от най-общите грешки, които допускаме, когато става въпрос за косите ни.

Пренебрегвате цъфтящите краища

Много от нас не обръщат внимание на увредените си краища. Понякога пренебрегваме посещенията при фризьора, а това не води до нищо хубаво. За да успеем да ускорим растежа на косата си, трябва да я подстригваме редовно. Изгорелите и цъфтящи краища стопират развитието на косата, особено ако тя се къса.

7 причини, поради които косата ви не расте!

Често употребявате преси и маши

Редовното обработване на косата с топлинни уреди също може да е причина за бавния или никакъв растеж на косата. Пресите и машите я увреждат, изтънявайки косъма и променяйки неговата структура. Ако искате здрава и дълга коса, трябва да ограничите използването им или да го спрете. Ако пък не, купете си специални продукти, които да ви помогнат да запазите косата си възможно в най-добро състояние, докато се изправяте или къдрите.

Косата ви е прекалено суха

Ако имате този проблем, ще се наложи да използвате продукти за коса, които да овлажняват и нея и скалпа ви. Може да пробвате с различни масла, които да втривате в корените си, за да се справите със сухотата. Ако се боядисвате, употребата им е задължителна.

7 причини, поради които косата ви не расте!

Използвате грешните продукти

Дори да знаете какъв тип коса имате и да купувате продукти за него, пак може да имате проблеми. Не винаги това, което прочитаме на опаковката е добро за нашата коса. Затова трябва да изпробвате различни шампоани, маски или балсами, докато намерите този, който влияе най-добре на косата ви. Сами ще усетите разликата, когато попаднете на подходящата марка. Обърнете внимание и на четката или гребена за коса. Те също може да не са подходящи и да пречат на растежа на косата.

Спазвате диета

Много пъти сме ви предлагали различни маски за коса от плодове или зеленчуци или пък сме ви казвали какви храни да приемате, за да имате здрава коса. Обратно на това, определена диета, която спазвате може да вреди на външния й вид и не само. Не изключвайте от менюто си храни богати на желязо, цинк и витамин B.

Имате проблеми със скалпа

Пърхотът и по-сериозните заболявания, свързани със скалпа, също могат да ограничат растежа. Ако имате такива проблеми, консултирайте се с дерматолог, който да ви помогне да се отървете от неприятните болежки. Той ще ви помогне да се справите и да намерите подходящите продукти, с които да се излекувате. А това ще се отрази и на растежа на косата ви.

7 причини, поради които косата ви не расте!

Носите косата си вързана

Това също е една от причините, поради които косата ви може да не расте. Прекаленото напрежение, което прилагате върху косъма, когато я връзвате или сплитате, също води до неприятни последствия. Косата е опъната и често капе повече от необходимото. Опитвайте се да я държите свободно, доколкото можете и ви е удобно.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay