Българин с награда от Международен фестивал на прическата и красотата

Наско Папазов спечели в категорията „Авангардна мода“ на XIXth International Hair & Fashion Show

Българин с награда от Международен фестивал на прическата и красотата

Наско Папазов, който е сред най-младите и талантливи коафьори у нас, спечели голямата награда в изключително оспорваната и престижна категория "Авангардна мода" на Международния фестивал на прическата и красотата "Sofia Hair Fashion Show".

Цялостната визия, с която талантливият българин избра да представи модела Анелия Николова носи името "Етно" и предизвика истински фурор при появата си на сцената. Изборът на коафьора е провокиран от мнението му, че актуалната авангардна мода трябва да е взета от модните тенденции и да бъде поднесена по интересен и атрактивен начин на аудиторията.

Българин с награда от Международен фестивал на прическата и красотата

"Етното е модерно в цял свят тази година. Наши мотиви се използват в музиката, в модните дефилета на известни дизайнери, косите също са много повлияни от етно стила. От края на миналата година виждаме много плитки и флорални елементи, вплетени в косите", коментира Наско Папазов.

Според талантливия коафьор нашата страна е все по-отворена към авангардната мода. Чрез нея много млади хора успяват да изразят себе си, защото този стил им позволява да се пренесат в един друг свят на изкуството.

"След като в дълбочина усвоих фризьорската професия вече започнах да залитам към авангарда и да използвам наученото. Имам интерес към авангардната мода от много време. Тя ме привлече със своите елементи и сложното изпълнение, както и с това, че клони към изкуството – нещо, което не всеки разбира", споделя още Наско Папазов.

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay