Велатерапия: Горене на увредената коса със свещ

Странен или ефективен метод? Преценете сами!

Велатерапия: Горене на увредената коса със свещ

Борбата с цъфтящите краища е до болка позната на почти всяка дама. Понякога какво и да правите, каквито и продукти да използвате, колкото и често да се подстригвате, нищо не помага. Преди известно време обаче се появи нова тенденция за третиране на косата, известна като велатерапия. Тя води началото си от Бразилия. За този метод се използва пламък от свещ, който минава през краищата на косата.

Ние ще ви помогнем да научите какво точно означава велатерапия и кои са плюсовете и минусите на този вид обработка на косата. Също така и кои известни дами се възползват от услугата и я подкрепят.

Какво е велатерапия?

Валатерапията е обработка на косата чрез свещ. Косата се разделя на кичури, които се омотават. След това всеки от тях се обгорява внимателно с пламъка от свещта, за да премахне стърчащите косми, които всъщност са цъфтящите. Велатерапията е нов алтернативен метод, който да замести подстригването и да замести ролята на фризьора всеки месец. Смята се, че косата започва да цъфти на третия месец след процедурата.

Плюсове

Стилисти, които предлагат велатерапията, гарантират, че това е най-добрият начин да се затвори кутикулата на косъма, което ще ви отърве от цъфтежите. За разлика от обикновената подстрижка, която също премахва увредените краища, велатерапията запазва дължината на косата ви, защото премахва само увредените части от нея, без да я реже.

Велатерапия: Горене на увредената коса със свещ

След като косата ви е минала през обработка с пламък на свещ, е по-податлива към задържане на вода. Това прави по-ефективно използването на продукти за поддръжка като балсами, маски или други мазика. Те проникват по-добре в косъма и го заздравяват.

Откритият пламък, последван от силен балсам за възстановяване на изтощена коса, ще осигури на косата ви страхотен вид - здрав и гладък, като от рекламите за шампоани. Няма да има следи от увредени краища, а косата ви ще е по-мека от коприна.

Минуси

Най-очевидният недостатък на това лечение за коса е фактът, че косата е силно запалима. Дори да сте в ръцете на най-опитния стилист, винаги има риск от погрешно движение, което може да ви остави без коса и жестоки рани и белези.  Дори всичко да върви по план, има и други минуси при използването на велатерапия.

Ако имате дълга коса, тази процедура може да отнеме до три часа. През цялото време, ще трябва да усещате миризмата на собствената си изгорена коса.

Велатерапия: Горене на увредената коса със свещ

Критиците твърдят, че велатерапията наистина е опасна за косата и е възможно най-вредното нещо, което може да й причините. Всички знаем как ни влияят пресите и машите. Тук обаче става въпрос за истински пламък, който гори косата. Според стилистите, които са против процедурата, именно това изсушава водата от косите ни, а не я запазва във вътрешността на косъма.

Както всяко друго нещо, велатерапията не може да направи чудеса с косата ви от първия път. Трябва да преминете през няколко процедури, да намерите подходящите продукти за поддръжка и лечение на косата ви, както и да промените начина си на живот. Трябва да внимавате какво ядете, защото храната играе важна роля относно добрия външен и вътрешен вид на косата ви.

Знаменитости, които използват велатерапия

Велатерапия: Горене на увредената коса със свещ


Първите известни личности, които се доверяват на странната процедура са бразилски модели. Ангелът на Victoria’s Secret Алесандра Абросио е един от тях. Красавицата дори публикува снимки в профила си в Instagram, където показва какво представлява велатерапията. Барбара Фиальо и Изабели Фонтана също са привърженички на процедурата.

Ако статията ви е  харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay