Как да се подстрижете сами, без да съсипете косата си?

Как да се подстрижете сами, без да съсипете косата си?

Подстригването у дома може да бъде истинско бедствие. Нито един фризьор не би го препоръчал, но отчайващите времена изискват отчаяни мерки. Подстригването у дома не е невъзможна задача, но е добре да следвате някои съвети. 

Едно нещо, което трябва да избягвате? Драстичните промени. Все пак искате да изглеждате по-добре след новата прическа, а не по-зле, нали? Оставете големите промени на професионалистите, след като карантината свърши. 

Ако обаче краищата ви са накъсани или бретонът ви е пораснал и безформен, можете да се справите и сами. 

Едно важно правило, което трябва да следвате: По-малко е повече. Винаги можете да отрежете още коса, но не можете да залепите обратно тази, която се отрязали, така че действате леко, с малки стъпки. Добре е косата ви да бъде чиста и суха, когато я подстигвате, защото мократа коса създава илюзията, че е по-дълга. 

Инвестирайте в инструментите

Наличието на подходящи инструменти за рязане на косата е задължително, а кухненските ножици просто не бива да се използват за тази цел. Купете си хубава ножица за подстригване. Това е инвестиция, която си струва. 

Също така е препоръчително да използвате гребен с по-широки зъби. Тези гребени осигуряват по-мека линия на косата и са по-лесни за използване. 

Как да се подстрижете сами, без да съсипете косата си?

Правилната подстрижка за вашия тип коса

Ако имате къдрава коса, но винаги я изправяте, по-добре е да изправите косата си, преди да започнете да я подстригвате. 

Ако имате къдрава или начупена коса и я носите така, оставете я да изсъхне сама, преди да я подстигвате. 

Ако имате права коса, изсушете я, като я приглаждате с четка и разделете косата на сектори, преди да започнете да я режете. 

Можете да използвате балсам без отмиване по време на подстригването, за да укротявате косата. 

Как да се подстрижете сами, без да съсипете косата си?

Започнете с косата, която е около лицето ви 

Първо подстрижете косата, която е около лицето ви. Изравнете косата от двете страни. Това ще ви помогне да не отрежете твърде много коса и после по-лесно ще изравните тези предни кичури с дължините отзад. 

Погрижете се за бретона 

Отрязването на бретон, ако нямате такъв, е драстична промяна, която е добре да запазите за професионалистите. Но ако вече имате, трябва да го подстрижете. 

Препоръчително е да подстрижете бретона до линията на веждите. Разрешете го хубаво и притиснете косата между пръстите си, изрежете излишната дължина и внимателно оформете формата, която искате да постигнете. 

 

 

5 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay