Какво е активатор за къдрици и как да го използвате?

Какво е активатор за къдрици и как да го използвате?
Canva

Активирането на къдриците е продукт, който помага на вашите къдрици да останат на място и да не се разпускат през целия ден. Активаторът за къдрици обикновено е спрей или гел, който съдържа съставки като полимери, които помагат да се създаде защитна бариера около накъдрената коса, задържайки я на място. Ето ръководство стъпка по стъпка как да използвате активатор за къдрици:

Измийте косата си: Преди да започнете да навивате косата си, уверете се, че тя е чиста. Използвайте шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса, и изплакнете добре.

Подсушете косата си: Нежно подсушете косата си с кърпа или сешоар, като се уверите, че е леко влажна, но не мокра. Това ще улесни процеса на навиване и ще помогне на къдриците ви да останат на място.

Нанесете активиращия спрей или гел: Вземете малко количество от активиращия продукт (около размера на грахово зърно) и го разтрийте върху дланите си. Разпределете равномерно продукта.

Започнете да навивате косата си: Започнете от долната част на косата си и работете нагоре, като разделите косата си на секции. Уверете се, че всяка секция е достатъчно малка, за да може удобно да я увиете около пръчката за къдрене или ролката за къдрене.

Нанесете активиращия продукт върху всяка секция: Докато навивате всеки участък коса, нанесете още от активиращия продукт върху косата, преди да започнете да навивате. Уверете се, че покривате цялата секция равномерно.

Оставете къдриците да се оформят естествено: След като навиете цялата си коса, оставете я да изсъхне напълно. Това може да отнеме няколко часа в зависимост от дължината на косата ви и дебелината на къдриците. Можете да използвате сешоар на ниска температура, за да ускорите процеса, но внимавайте да не прегрявате косата си.

Развийте къдриците: След като косата ви е напълно суха, внимателно развийте всяка къдрица, като започнете от краищата и след това нагоре.

Стилизирайте къдриците си: След като развиете всички къдрици, използвайте гребен с широки зъби или четка, за да разрешите косата си нежно. Можете също така да използвате стилизиращ продукт като лак за коса или пяна за коса, за да фиксирате къдриците си и да им придадете допълнителен обем.

Завършете прическата си: Ако желаете, можете допълнително да оформите къдриците си с помощта на маша за къдрене или тънка преса. Уверете се обаче, че използвате правилните инструменти и настройки за топлина за вашия тип коса, за да избегнете увреждане.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay